Anticiclons més intensos per a la contaminació

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
Bloc 4: Salud ambiental i alimentària Activitat: La contaminació ambiental

ACTIVITAT PROPOSADA:
Localitzar notícia a la premsa escrita que tractiel tema de la contaminació ambiental, i comentar-ne les principals conseqüències des de punt de vista ambiental i sobre la salut humana.

NOTÍCIA: “ANTICICLONS MÉS INTENSOS PER LA CONTAMINACIÓ”(Diari Ara / versió digital – Secció: Ciència – Publicada el 03/11/2011)

Al mar d'Aràbia els ciclons tropicals han augmentat els últims trenta anys en freqüència i en intensitat i han provocatdanys sense precedents. Un estudi que avui publica Nature ho relaciona amb l'augment de la contaminació. En concret, amb els núvols negres que es produeixen amb la crema de biomassa i de combustiblesfòssils. Estan formats per partícules d'aerosols que trenquen l'equilibri dels corrents.

Malgrat les altes temperatures, al mar d'Aràbia els ciclons o huracans són poc freqüents, i quan n'hi haacostumen a tenir poca intensitat. Els autors de l'estudi han vist un canvi de tendència en comptabilitzar i analitzar un total de 20 ciclons en tres dècades. Els més forts, els últims 15 anys. Per exemple,el 1998 un cicló va causar 1,100 morts a l'oest de l'Índia. El 2007 l'huracà Gonu va causar grans pèrdues als Emirats Àrabs i a l'Iran.

COMENTARI:

Malauradament en els darrers temps, notíciescom aquesta s'han incrementat d'una manera espectacular. La vella afirmació: “...la mà de l'home destrueix la Terra”, sembla que dia a dia es va confirmant. Per tenir clar el concepte de contaminacióambiental, la definició ens diu que és produeix per la presència a l'ambient de qualsevol agent, tant sigui físic, químic o biològic, o bé d'una combinació de diversos agents en llocs iconcentracions que poden resultar nocius per la salud humana i animal. La llista de causes que produeixen aquest efecte negatiu sobre el medi ambient, és prou destacada: deixalles sòlides domèstiques i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CONTAMINACI N DE LOS RIOS EN EL PER
  • CONTAMINACI N MARINA EN EL PER
  • CONTAMINACI N AMBIENTAL EN EL PER
  • Contaminaci N Ambiental En Per
  • Contaminaci N En La Oroya Del Per
  • ANTECEDENTES DE LA CONTAMINACI N DEL AIRE EN EL PER
  • Debido al intenso calor en Qatar durante el mes de junio
  • LA CONTAMINACI N INDUSTRIAL Y EL PER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS