Anticuerpos

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2014
Enric Mill
Els Anticossos

Els anticossos són proteïnes, concretament glucoproteïnes (proteïna + glúcid). Es formen a partir del limfòcit B (tipus de glòbul blanc, present a la sang), aquestlimfòcit quan es posa en contacte amb un antigen (substància aliena al organisme: virus, bacteris, fongs, paràsits...) els crea. El que permet que aquest limfòcit es posi en marxa són les CPA (cèl·lulespresentadores d'antígens) que reconeixen aquest antigen, i “ho informen” a les cèl·lules T, i aquestes provoquen l'activació dels limfòcits B. Així doncs, aquest limfòcit el què fa és identificarl'antigen, i neutralitzar els que puguin ser perjudicials fabricant anticossos, i aquests anticossos només podran defensar l'antigen pel qual han sigut creades.
Els anticossos poden “neutralitzar”l'antigen de 3 maneres:
-Cobrint tota la partícula i permeten així l'actuació d'altres cèl·lules, cèl·lules fagocites (macròfags...).
-Es poden “combinar” amb aquest antigen, i impedir que dugui termealguna funció “crucial”. Com per a exemple un antigen que mata a les cèl·lules adherint-s'hi, impedeix la forma d'adheriment i així no duu a terme la seva funció.
-Els anticossos es poden unir ambcomponents de la sang. Aquests complements són 11 proteïnes que funcionen com un enzim. El què fan és perforar la paret d'aquest antigen, provocant aixi que explotin. I a part d'això, també poden recobrirl'antigen i facilitar un procés anomenat fagocitosis fora del meu abast.
Són proteïnes i, per tant, estan formades per enllaços peptídics. Depenent dels anticossos, té estructura terciària oquaternària. Es poden dividir en dos parts: 2 cadenes lleugeres i 2 cadenes pesades. Les dos cadenes es divideixen en una part constant (que duu a terme diferents funcions) i una part variable que ésl'encarregada de la unió entre l'anticòs i l'antigen. Existeixen varis tipus de cadenes lleugeres i pesades, totes depenen de la seqüència d'aminoàcids de la seva part constant. Formant així una Forma de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anticuerpos
  • anticuerpos
  • Anticuerpos
  • anticuerpos
  • Anticuerpos
  • anticuerpos
  • anticuerpos
  • anticuerpos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS