Antigona

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
Antígona: equilibri entre el Poder i la persona: possibilitat de la Ciència i del coneixement. El Poder de l’Estat suprimeix les continues lluites tribals, però la conservació de la llibertat depènde l’equilibri entre el Poder i la persona, o el Poder i aquesta llibertat. Aquest equilibri fa possible també la Ciència i el coneixement, que fan possible corregir intel·ligentment els errors de lasocietat. Els desequilibris i lluites socials poden acabar amb la llibertat sense adonar-nos.
Resum: la societat de benestar avançada pren a l’individu la llibertat de raonar. Es torna ignorant i fasabotatge a la transmissió generacional de coneixements. Amb aquest benestar material ens compra i procurem ignorar el que està passant, absorbits en la competència d’uns amb els altres. La solucióés el respecte pels béns intel·lectuals, espirituals, i la tècnica que ho fa possible a nivell social és el respecte per la igualtat davant la llei. /Aquest mite grec va ser transportat al teatre perSalvador Espriu. Antígona, una heroïna grega que traslladada a Catalunya es pot convertir en una heroïna catalana, i traslladada a altres llocs, es pot convertir en un mite universal perquè és aplicablea diversos llocs.
L’obra, pot suggerir diversos pensaments. Són moltes les referencies mítiques en les obres d’Espriu que porten nom de dona. Espriu, home solter, tenia una musa amb molts noms.L’anàlisi d’aquesta obra es pot fer de diverses maneres. Espriu escrivia amb estructura cabalista.

Fets: Laios, Rei de Tebes, es casa amb Iocasta, germana de Creont, rei de Corint. El matrimoni ésestèril. Laios volia tenir fills, Apol·lo, per mitja dels endevins de l’Oracle, li fa saber que no vol que tingui fills. Laios, té un fill. Li posa el nom d’Èdip. // Laios creu poder escapolir-se delcàstig d’Apol·lo i abandona l’Èdip en el bosc, el qual sobreviu. Un diu es troba amb el pare desconegut, Laios, i el mata. Èdip es converteix en heroi nacional a Tebes per haver mort l’Esfinx que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona
  • antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS