Antigona

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
ANTÍGONA

PRÒLEG:

Laios era el rei de Tebes, fill de Labdac, i es casà amb Icoasta, germana de Creont. El matrimoni era estèril però Laios volia un descendent. Apol·lo li va prohibir aquestdesig i li va avisar de que si tenia un fill, el mataria i causaria la ruïna de Tebes. Laios no el va fer cas i va engendrar a Edip. Per por a l’odi del Déu, l’abandonà al bosc però va ser salvat i vacréixer lluny de Tebes.
Un dia troba al seu pare desconegut per un camí i el mata. Arriba a Tebes i es casa amb la reina vídua, la seva pròpia mare, i tenen fills: Antígona, Ismene, Etèocles iPolinices. Quan passa un temps, Edip s’assabenta de la veritat, del seu doble crim. Icoasta es penja i Edip es queda cec, i cansat dels mals tractes dels seus fills barons, els maleeix: Només heretarien d’ellla discòrdia i la guerra.
Quan Edip mor, els fills es van tornant el poder cada any i disputen per la corona. Polinices és desposseït i se’n va cap a Argos on s’esdevé gendre del senyor de la vila,Adrast, i on planteja la seva venjança. Finalment ataca Tebes amb un bon exèrcit i els dos germans es maten mútuament.
Creont assumeix el poder i vol honorar la memòria d’Etèocles però la dePolinices no, ja que s’havia convertit en un enemic de Tebes. Antígona no ho permet i enterra el cos del seu germà que estava sent devorat pel voltors però és descoberta i condemnada. Tirèsias, l’endevícec, intenta inútilment salvar-la.

PRIMERA PART:

S’esdevé al palau. Tot el poble té por a la pèrdua de la seva ciutat, de Tebes, a la destrucció, per culpa de la disputa pel poder entre dosgermans. Antígona intenta convence’ls per acabar amb la guerra però no fan cas, en especial Etèocles, que pensa que ella té favoritisme per Polinices.
Polinices, amb el seu exèrcit, ataca la ciutat i posaa bons herois a cada una de les portes. Ell ocupava l’última i Etèocles, sense pensar-ho, vol anar a defensar aquella porta, on era el seu germà, encara que Creont i Antígona no s’ho aconsellen. Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona
  • antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS