Antiguo Regimen

Páginas: 9 (2168 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2015
ANTIC REGIM
1. Economia: Es la base de tots els canvis.
2. Societat: Te com a característica principal que hi ha gent privilegiada i no. Es una societat estamental. Amb un estament de privilegiats i un de no-privilegiats.
3. Absolutisme monàrquic: és el regim polític del final de l'antic règim. Es un monarca absolut, el rei te tots el poders de l'estat, fer lleis, fer executar aquestes lleis ijutjar a aquells que considera que no han complert aquelles lleis.
4. Pensament il·lustrat: Canvia la manera de pensar, lo que provoca que l'antic regim entri en crisis.

1. ECONOMÍA
1.1.Agricultura
Es una economia de base senyorial i rural. La població esta repartida sobretot als camps. L'agricultura i la ramaderia són la base de tots els ingressos Els ingressos estan lligats a la terra. Aquestaterra esta concentrada en mans de la noblesa o de l' església La terra es troba vinculada a un títol nobiliari. L'altre part de la terra esta vinculada a l'església Encara que hi han petits nuclis urbans que tindre terres vinculades, terres de propietat municipal anomenades "terres comunals" es anomenada així per que tots tenen dret a explotar-les. La terra també pot ser del monarca. Generalment,el monarca es el terratinent que té més terres, això fa que sigui el senyor mes poderós
PROPIETAT VINCULADA: parlem de senyoria territorial. Aquestes són les terres del senyor, les administra ell. Hi ha una part que s'anomena "reserva senyorial", on acostuma a estar el castell, els establiments principals, forns, forja, molins, que pertanyen al senyor, i per tant per fer-los servir tothom a depagar un preu al senyor. Dintre de les terres de reserva, sol incloure alguns boscos, on el senyor podia anar a caçar. El senyor no treballa, té uns vassalls que ho fan tot, ell administra la finca, decideix el que es fa i el que no es fa directament. La resta de la senyoria territorial són els "masos", que son propietats rurals que pertanyen al senyor, i que el senyor lloga a pagesos lliures,homes lliures, no als seus vassalls A canvi d'un cens, que es el pagament que es fa al senyor en producte o en treball. "X" dies a l'any havies d'anar a treballar les terres, aquells dies eren dies de collita, en els quals tenies que anar a ajudar al teu senyor, per qual no podies fer la collita en les teves terres. Aquests homes lliures no estan alliberats de utilitzar els establiments del senyor. Osigui, tenen que pagar per utilitzar els seus establiments.
PROPIETAT "ALODIAL": parlem de senyoria jurisdiccional. Son terres lliures, que no pertanyen directament al senyor. Pertanyen a petits pobles, organitzacions... No són del senyor, però ell administra justícia, i te jurisdicció sobre aquelles terres. Sol tenir representats seus a aquelles terres. Es l'únic que pot administrarjustícia.
Impostos: "delme" es una desena part de la teva collita, del que guanyes tu a l'any. Ho has de pagar a l'església, que paga tothom menys els privilegiats. Serveix per pagar establiments sanitaris, a l'ensenyament, una part també enriquia a una classe social eclesiàstica
A part del delme, també es pagava la "talla", que es paga a la corona. Els privilegiats no pagaven aquest impostos, aixíque les no-privilegiats ho pagaven.
L'agricultura serveixen per ser cultivades o pastorades, son casi les úniques fonts productives. Es practica la producció agrícola d'autoconsum, agricultura de subsistència El que més es cultiva son els cereals, son de secà, no cal que es regui, no cal molta dedicació. La població es estacionaria, no augmenta ni disminueix molt la població. No estan estimulatsen augmentar la producció perquè els beneficis se'ls emportaria els senyors. El comerç es local, i molt escàs.
La ramaderia no esta molt desenvolupada perquè els ramats pasturen en terres comunals, així que estan sobre explotades La producció de carn i llet era molt escassa
CRISIS DE SUBSISTENCIA: es genera un estancament econòmic, no evoluciona la economia.
Bones collites= aliment be males...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANTIGUO REGIMEN
  • Antiguo régimen
  • Antiguo regimen
  • Antiguo regimen
  • ANTIGUO REGIMEN
  • El Antiguo Régimen
  • Antiguo Regimen
  • Antiguo Régimen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS