Antología poetica española

Páginas: 16 (3821 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2014












CURS TÈCNIQUES D’ESTUDI:
DOSSIER TEÒRIC.



















ÍNDEX











PER QUÈ ESTUDIO? QUINA ÉS LA MEVA MOTIVACIÓ?

OBJECTIU:
Trobar i analitzar les raons i motivacions per les que l’alumne estudia.

CONSIDERACIONS PRÈVIES:
Aprendre és un procés continu en el que es van modificant els esquemes personals d’aprendre larealitat, de manera que allò important no són tan sols els resultats sinó el camí fins aconseguir-los; passos, descobriments, errors, investigació, deteniments,.... Tot això possibilita els coneixements i enriqueix i estructura la personalitat.
Els rendiments intel·lectuals varien en funció de l’ interès i la curiositat de cada persona. Tot això ens fa pensar en la importància de l’aspecte motivacionalde l’aprenentatge.
Factors que influeixen en la motivació i en la capacitat d’aprenentatge:
-Factors psicològics –f alta d’equilibri personal.
-Salut física.
-Nivell sociocultural.
-La família.
-L’escola.
-L’ambient.
Les motivacions poden ser:
-Internes o personals.
-Externes.
-A curt termini.
-A mig termini.

Important que l’alumne busqui les seves motivacions


QUÈ ÉSL'AUTOESTIMA?

L'AUTOESTIMA és el concepte que cada persona (nen/a, adolescent, adult) té de si mateixa.
El nivell d'autoestima d'un ésser humà té una enorme incidència en la "qualitat de vida" de les persones. Quan una persona adquireix un bon nivell d'autoestima s'alegra de ser qui és. El respecte per un mateix es fonamenta en dues conviccions:
· "Sóc digne que m'estimin."
· "Sóc valuós/a."
Aixònomés ho pot arribar a saber qui se sent estimat; no n'hi ha prou de saber que ens estimen, necessitem sentir-ho, constatar-ho de forma quotidiana. Per això, un noi o una noia amb nivell d'autoestima baix està neguitós, poc segur, desorientat.
Quedem-nos amb aquesta idea:
L'única persona de la qual no es pot fugir mai és d'una mateixa, i per tant és amb qui millor hem de viure.

COM ESCONSTRUEIX L'AUTOESTIMA?
El concepte de si mateix es comença a construir des dels primers anys de vida.
El factor que incideix més directament en l'autoestima, és la qualitat de les relacions que existeixen entre el noi/a i aquelles persones que tinguin un paper important en la seva vida.
Per entendre tot això cal que parlem de comunicació, hem de saber diferenciar és la comunicació verbal (allò quediem amb paraules) de la comunicació no verbal (allò que sentim i no expressem amb paraules).
Hem de saber posar-nos al lloc dels altres i entendre'ls. Entendre a un company no té res a veure amb estar-hi d'acord: "jo puc entendre el que m'estàs dient, per què m'ho estàs plantejant i el que estàs sentint... i no permetre-ho". El que sí que és segur és que si l'entenc a l'hora d'escoltar-lo, al'hora de dialogar mantindré una actitud de respecte, l'escoltaré amb una disposició diferent, molt més receptiva.
Què influeix en la nostra autoestima?
les relacions amb l'entorn.
la manera en què perceps com et veuen els altres ("teoria dels miralls de Lacan"): "Jo construeixo la meva autoestima a partir del que projecten de mi els meus professors, familiars, educadors, amics...".
laquantitat de conductes amb èxit reconegudes.

EL LLOC D’ESTUDI
L’AMBIENT

OBJECTIU:
Aconseguir que l’alumne estableixi una relació directa entre el lloc d’estudi adequat i la importància que aquest té en el seu procés d’aprenentatge.

CONSIDERACIONS PRÈVIES:
Moltes de les dificultats que teniu els alumnes davant les tasques d’aprenentatge es deuen a dificultats d’atenció i concentració en elmoment d’estudiar. Per tant, és important entendre que tenir un bon lloc d’estudi, afavoreix un major nivell de rendiment escolar.

ASPECTES BÀSICS


LLOC: has d’ intentar treballar sempre al mateix lloc i tenir tot el material necessari per fer la feina i no haver-te d’aixecar a buscar-ho. (llibres, llibretes, material escolar, diccionari…). L’habitació ha d’estar ordenada i ventilada....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologia poetica española del sXX
  • Antología Poética
  • Antologia Poetica
  • Antologia poetica
  • Antologia poetica
  • aNTOLOGIA pOETICA
  • Antología poetica
  • antologia poetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS