Antologies

Páginas: 4 (880 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2012
Comentaris de Poemes

Ausiás March,El Llac

Biografia:

Va néixer Gandia a l'any 1400 .Els seus pares volien que fos cavaller. Es un poeta del S.XV. Es va casar amb la germana de JoanotMartorell. Sobretot va escriure sobre l'amor que es la que més destaca. Aquest és el segon “Cicle de Llir entre cars”, comença amb l'enamorament i segueix que a la dama no li correspon, acaba baixant el to.Anàlisi de contingut:

Consta d'una tornada que es com un resum, que diu que es pot morir per no estar amb la dam.?

FALTEN COSESSSS

Ausiàs March, Així com cell qui les veu

Biografia: comla l'anterior.

Anàlisi del contingut:

En aquest poema ens està comparant els perills que porta el mar quan hi ha tempesta, amb l'amor per la dama. Ens vol transmetre la dificultat que té perestar amb la dama o de que ella pertanyi a ell .
El mar tempestuós esdevé un espai negatiu. Aquest esquema suscita l’angoixa amorosa: “el fet de voler i de no poder”, el qual condueix a l’acceptació dela destrucció. Després ja, assumeix que està perdut i sense salvació, que aquesta acceptació es transforma en un “no voler i poder”, perquè, tot i saber la indiferència de la dama, l’amant vol viureper contemplar-la i parlar a tothom del desdeny de la dona.

Anàlisi del poema:

La seva estructura és formada per una cobla de vuit versos decasíl·labs amb una rima consonant amb rimacreu-creuada, (ABBACDDC). Comença el poema amb Així com cell... per poder fer la comparació i transmetre el dolor, la tristesa que te a causa de la dama. Trobem anàfores que es quant es va repetint, també trobemhipèrboles.

Ausiàs March, Colgueu les gents...

Biografia: com l'anterior.

Anàlisi del contingut:

Aquest poema com l’anterior també pertany al cicle amorós de “Llir entre cards”. El poetainicia el poema amb una descripció de com es diverteix, es on diu respecte la seva actitud d’acostar-se a la tristesa i a la sol·licitud dels morts, de “les ànimes damnades”, damnada a falta d’amor....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologías
  • Antologia
  • antologia
  • Antologia
  • antologia
  • antologia de no se que
  • Antologia
  • Antología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS