Antoni gaudí

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2011
Antoni Gaudí:
Va néixer a Reus al 1852 i va morir a Barcelona al 1926. Era arquitecte del modernisme. Es fill d’una família de calderers, fabricants de calderes, sempre va reivindicar aquest oficicom a origen de la seva personal visió i comprensió de l’espai.
Va anar a Barcelona al 1870 per estudiar arquitectura, estudiava a la vegada que treballava, en diferents estudis d’arquitectes imestres d’obres.
Antoni Gaudí pot dividir la seva producció en quatre etapes.
La primera va des del 1878 fins al 1882 i es marcada per la comunicació de l’arquitecte amb l’ideari cooperativista: totesles obres d’aquells anys són de caire urbà i social. Va col•laborar amb Josep Fontserè al parc de la Ciutadella, va fer els fanals, com els dos de la plaça Reial, i una parada de flors amb quiosc iurinari i va construir la fàbrica i dos edificis de tot un barri projectat, la cooperativa l’Obrera Mataronense.
La segona etapa va des del 1883, any en que va entrar a treballar a la Sagrada Familia,fins l’any 1900. Aquesta etapa es marcada per els estils diferents que feia servir. Aquesta etapa van ser uns anys d’intensa activitat i va construir:
El Capricho de Comillas: Es un edifici fet l’any1883 per l’arquitecte Antoni Gaudí. Es troba a la localitat de càntabra de Comillas. Destaquen a la seva estructura les columnes del pòrtic i la torre cilíndrica. La decoració repeteix el tema delgirasol i es combinen el maó, el ferro i la ceràmica amb les formes lúdiques i orgàniques que caracteritzen a l'arquitecte català.
Els pavellons Güell: Son una serie d’edificis situats al barri dePedralbes de Barcelona, construïts entre 1884 i 1887.
Palau Güell (1886-91): Gaudí va construir el Palau Güell per un encàrrec que li va fer Eusebi Güell. Aquest edifici està a Barcelona al carrer Noude la Rambla, i va ser l’únic edifici que Gaudí va acabar del tot i que després no ha patit cap canvi o modificació.
El dia 2 de novembre de 1984, la UNESCO va declarar el Palau Güell Patrimoni de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antonio gaudí
  • Antonio gaudi
  • Antonio Gaudi
  • Antonio gaudi
  • Antonio Gaudi
  • Antonio Gaudi
  • antonio gaudi
  • ANTONI GAUDI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS