Antoni Tàpies

Páginas: 5 (1015 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2013
ANTONI TÀPIES I LA SEVA FUNDACIÓ























Autoretrat. 1947. Tinta sobre paper






Sara Gironella
Lectura de la Imatge Artística
ÍNDEX

1.Biografia Pàg. 1
2.ExposicióPàg.1
-Nom espai expositiu
-Nom del comissari
-Contingut
3.Comentari crític: Persiana i violí Pàg.2
4.Conclusió Pàg.3Aquest treball girarà entorn a Antoni Tàpies(13 de desembre de 1923-6 de febrer de 2012) i la seva fundació, on es troben la majoria de les seves obres que ha fet al llarg del segle XX.

1.-Biografia
Per a començar introduiré una petita biografia sobre l'autor, per a fer-nos una mínima idea d'Antoni Tàpies.
A.Tàpies ha estat pintor, escultor iteòric de l'art espanyol considerat un dels artistes més respresentatius del segle XX. Un tret important és que no va acabar els seus estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, influenciat per molts dels seus companys en que es dediquès completament a l'art. Als anys 40 comença a mantenir relacions amb diversos artistes populars d'aquella època com J.V. Foix, Joan Brossa, Joan Prats, etc...Durant la seva trajectòria com a artista ha passat per diferents moviments: realisme, surrealisme i dadaisme (gràcies al contacte amb les avantguardes), abstracció geomètrica i informalisme(influència dels conflictes bèl·lics sobre la concepció pesimista de l'home), el qual Tàpies ha estat un dels màxims exponents a nivell mundial.
Es sol considerar Tàpies com a respresentant de l'Art Povera, en lautilització de materials pobres i de rebuig.

2.-Exposició: Tàpies des de l'interior
Aquesta exposicó es troba a la Fundació Antoni Tàpies.
La Fundació Tàpies va ser construida al 1984 pel propi artista amb la finalitat de crear un centre per a l'estudi i la promoció de l'art contemporani. Conté més de 300 obres que abarquen tot el periòde artístic d'Antoni Tàpies.

L'encarregatd'organitzar la fundació és el comissari Vicent Todolí. A més d'encarregar-se de la fundació també organitza l'exposició Tàpies des de l'interior al Museu Nacional d'Art de Catalunya(MNAC).
Com he comentat abans la fundació exposa més de 300 obres de Tàpies. Es centra en una sèrie d’obres del 1946 al 2009 on es podrà veure l’interès de Tàpies pels materials pobres i per a diversos objectes: com elcartó, els fils i els cordills on són rellevants en les seves obres primerenques, també utilitza la tècnica de l’assemblatge i el collage.
1
Aquest interès mostrat en aquests objectes és perquè Antoni Tàpies vol mostrar-nos com les coses petites i insignificats, aquells objectes que són passats per alt, poden suggerir aspectes molt essencials.
La majoria de les obres de Tàpies contenen un caràctericonògrafic, petits símbols que l'autor utilitza sovintment: creus, llunes, asteriscs, lletres, números, figures geòmetriques,etc...Aquests símbols respresenten per a Tàpies un concepte al·legòric davant el món interior de l'autor.Cada un d'aquests elements respresenta alguna cosa determinada. Les lletres A i T respresenten Antoni i Teresa(la seva dona) o les inicials d'Antoni Tàpies. La creuindica misteri, incògnita, etc...

3.-Comentari crític: Persiana i violí (1956)
M'he centrat en una de les obres de l'exposició. He triat aquesta perquè m'agrada el contrast que es crea entre la persiana, la creu i el violí. On cadascun d'aquests elements dóna algo a dir i respresenta alguna cosa.
-Medeix 250x150x13. És una pintura sobre assamblatge.
-El constitueixen dos objectes: una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antoni tàpies
  • Antoni Tapies
  • Antonio Tapies
  • Antonie tapies
  • Antoni Tapies
  • Antoni tapies
  • Antoni tàpies educació infantil
  • Tapia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS