antoni vicenç domènec

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
 Irene Olmo Pujadas, T1
República y socialismo, también para el siglo XXI
Antoni Domènech, BarcelonaL’obra que recensionem té per objecte l’estudi dels principals problemes polítics, econòmics i socials del nostre temps, aquesta obra és redactada per Antoni Domènech, i es tracta d’un article titulat “Larepública y el socialismo también para el siglo XXI” que pertany a la revista “Sin Permiso”.
Antoni Domènech Figueras (Barcelona, 1952) és filòsof. Va ser militant des de molt jove en la resistènciaclandestina antifranquista des de les files del PCE-PSUC. Antoni Domènech estudià filosofia i dret en la Universitat de Barcelona. A Barcelona es va formar intel·lectualment amb professors com elshel·lenistes: Emilio Lledó i Miguel Candel o el filòsof de la ciència Jesús Mosterín, però la influencia principal la va rebre de Manuel Sacristán (lògic, filòsof i polític comunista expulsat de laUniversitat franquista) amb qui va compartir idees, projectes editorials i activitat política. Després va estudiar filosofia i teoria social a la Universitat Goethe de Frankfurt i al Institut de Filosofiade la FU de Berlín. També ha sigut autor de nombrosos articles sobre temes de les seves varies especialitats acadèmiques (filosofia de las ciències socials, filosofia del dret, teoria formal de laracionalitat, filosofia política, història de les idees i dels conceptes polítics, Aristòtil, Marx) en revistes especialitzades, ha tingut també una intensa activitat com publicista polític i ha sigutcofundador i redactor de varies revistes d’intervenció i crítica polític- cultural.
En aquest article, Antoni Domènech parla de la globalització, que va remundialitzar l’economia per la via d’arruïnarel gran èxit inicial de la reforma del capitalisme en la postguerra, i del incompliment per part de la contrareforma neoliberal del capitalisme iniciada a finals dels 70, dels criteris d’èxit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Viçenç Ferrer
  • Antonio
  • antonio
  • Antonia
  • antonia
  • Antonio
  • Antonio
  • Antonio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS