Antonio maria alcover

Páginas: 3 (698 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2011
Antoni Maria Alcover i Sureda
Mossèn Antoni Maria Alcover Sureda és una de les persones més considerables i més discutides de la Mallorca dels segles XIX i XX, i un dels lingüistes i folkloristesmés importants del nostre temps. Va néixer a Santa Cirga, una possessió del terme de Manacor, el 2 de febrer de 1862. Als quinze anys va començar a estudiar al Seminari de Palma i tot seguit s'hi vainteressar per la literatura i per la llengua, a més de prendre part amb apassionament en les polèmiques religioses de l'època, en les quals es va inscriure en el sector "integrista", oposat als"mestissos", partidaris de la monarquia liberal de signe conservador. Des del 1880 va col·laborar a L'Ignorància i el 1881 i el 1882 va obtenir els seus primers premis literaris, que iniciaven una carrera queno s'estroncaria mai.

Al costat de la seva tasca sacerdotal -que completa amb la redacció de diverses obres ascètiques i de vides de sants, i fins i tot amb treballs d'arquitectura religiosa-,Alcover va dur a terme una obra ingent com a apologista i polemista, com a historiador i arqueòleg, i sobretot com a folklorista i com a lingüista, les manifestacions més valuoses de la qual són lesContarelles (1885 i 1915) i les Rondalles (a partir de 1896) que va publicar amb el pseudònim de Jordi des Recó, i el Diccionari Català-Valencià-Balear editat des del 1926, després d'una història llarga iaccidentada.
Les rondalles d'Alcover poden esser contemplades en dos aspectes generals: com a recull folklòric i com a obra literària. L'interès i el valor que puguin tenir, doncs, són dobles.L'activitat de mossèn Alcover com a rondallista ens va proporcionar:
- Una transcripció prou fidel de les rondalles tal com les contaven els seus contemporanis, registrada a les llibretes de notes, per arainèdites.
- Unes versions elaborades de les rondalles, on l'autor va tractar de reconstruir les que en suposava formes ideals o versions perfectes, valent-se de la intuïció, donant-los un estil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria antonia cassanova rodriguez
  • Maria Antonia Labrada
  • Marìa Antonia Paris
  • marie antonie careme
  • muerte de maria antonia
  • San Antonio Maria Claret
  • Antonio Maria Claret
  • María Antonia Casanova

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS