Antonio vivaldi(q)

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2011
BIOGRAFIA
Antoni Vivaldi va nèixer a Venecia el 4 de març de 1678. Va ser un famós music del barroc. Va compondre mes o menys 770 obres.
El seu pare era un músic anomenat Giovanni Battista.L’any 1703 es va ser ordentat sacerdot però no es va dedicar mai. Sino que va descubrir la seva gran pasió, la música. L’any 1704 es va convertir en profesor de violí en un orfenat només per a nenes,anomenat Ospedale della Pietà, ja que va aprendre a tocar el violí de petit amb el seu pare com a profesor. El 1718 es trasllada a Màntua on es nomenat mestre de capella. A finals de la dècada de 1730 elpúblic de Venècia va perdre l’interés per la música de Vivaldi. Per aixó es va traslladar a Viena per veure si la seva sort cambiava.
Vivaldi va morir a Viena el 28 de juliol de 1741 encircumstàncies desconegudes.

Vivaldi com a capellà

Virtuós del violí

CURIOSITATS
 Vivaldi va rebre el sobrenom de il ran rosso (El sacerdot pèl-roig) pel color del seu cabell.
 En el funeral deVivaldi, celebrat a la catedral de Viena, hi van cantar els nens del coor de la catedral, entre els quals hi havia el futur compositor J.Haydn.
Vivaldi
 La seva òpera "Montezuma", és el tema centralde la novel.la de ficció històrica, Concert Barroc d'Alejo Carpentier 1974. Aquesta òpera, que versa sobre la conquesta de Mèxic sota una interpretació poc aferrada a la realitat, va ser estrenada aVenècia el 1733, al Teatre Sant'Angelo.

Pare de Vivaldi, Giovanni Battista

EL CARNAVAL A VENÈCIA
El Carnaval de Venècia és únic al món i la seva tradició es remunta al segle XI, Encara que noes va declarar festivitat pública fins dos segles després.
Al segle XVIII és quan el carnaval de Venècia aconsegueix el seu màxim apogeu, a ell acudien aristòcrates arribats de llocs molt diversos ino era estrany que els prínceps i nobles es escapessin a gaudir de l'esdeveniment.
Els vestits que s'utilitzen són característics dels anys 1750 i abunden les maschera Nobile, Que és una careta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antonio Vivaldi
  • Antonio vivaldi
  • Antonio Vivaldi
  • Antonio Vivaldi
  • Antonio Vivaldi
  • antonio vivaldi
  • Antonio Vivaldi
  • Antonio Vivaldi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS