Antro

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
Resum lectura obligatòria
Què passa quan la gent té gana? Com modifiquen la seva conducta, la costum, la cultura i la raó? Es portaven a terme motins de subsistència quan pujaven els preus, perpràctiques incorrectes dels comerciants o per gana (economia moral).
Productes: cereals, carn, llana. Molta població vivia exclusivament a ase de pa (sobretot el pa de blat, que va ser el que va acabarguanyant terreny). Altres tipus de pans feien trobar-se a la gent dèbil, febril, etc. Per aquesta raó es va prohibir elaborar una altra farina que no fos de blat integral (resposta immediata).
Elmodel paternalista deia que la comercialització havia de ser directa de l’agricultor al consumidor. És a dir, els agricultors havien de portar el cereal al mercat local, i no havien de vendre-ho oesperar-se a que pugessin els preus.
Molts agricultors havien arribat a esquivar el mercat i a vendre els productes pel seu propi compte. Degut a les queixes, es va promulgar una proclama ordenant atots els agricultors portar els seus cereals al mercat públic i no vendre-ho pel seu propi compte. Però se seguia portant a terme.
El nou model de la nova economia política és el de Adam Smith. És unaeconomia lliure, on no entren qüestions relatives a la constitució moral. Funcionava de la següent manera: operació natural de la oferta i la demanda en el mercat lliure, que maximitzaria lasatisfacció de tots els sectors i establiria el bé comú. Quan els preus pujaven els treballadors podien menjar la mateixa quantitat de pa, però era perquè eliminaven altres productes del seu pressupost.
Elgra havia de ser consumit a les regions en les quals es cultivava, però en èpoques d’escassetat s’exportava (per guanyar diners), i això va provocar un profund malestar entre els pobres. Per aquestaraó, les carreteres van ser bloquejades per impedir exportacions i es detenien carros i es descargaven a les ciutats per on passaven. Finalment, molta classe obrera es va acostumar a comprar pa a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antro
  • Antro
  • antro
  • antro
  • antro
  • Antro
  • antro
  • antro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS