antropologia

Páginas: 5 (1148 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013


TREBALL DE CAMP : MERCAT CENTRAL VILA-REAL




El mercat central de Vila-real esta situat al centre del poble , entre els carrers peatonals , esta format per un gran edifici redo que conte ixides a diferents carrers per portes secundaries , i una cridanera porta principal on s'anuncia que és el mercat de poble . Tots els voltants del mercat es veuen afectats directament per lainfluènncia d'aquest , ja que es revaloritza la zona i sobretot porta comerç a la botigues i cafeteries del voltant , un nombre elevat de gent agafa la costum de anar al mercat i al eixir passar a fer un café en les amigues o asoles , aquest és un dels motius principals per el qual el mercat ambulant tambe s'ha traslladat de les afores al centre , per a tornar a donar vida a tot el seu voltant .

En quanal recinte el mercat el trobem dins d'un lloc tancat , les parades es situen una al costat l'altra totes a la mateixa altura , de la mateixa mida i amb caracteristiques semblants , al mateix temps es situen unes davant altres per a formar passadissos entre elles , a diferents costats del mercat trobem aseos tant femenins com masculins .

En elles podem obtindre diferents productes : moltstipos de carn i peix , verdures i fruites procedents de parts del món , fruits secs , botigues on només podem trobar olives , gominoles algunes d'elles extranyes , per altra part tenim les plantes i flors de tot tipus i de tota procedencia , llocs on hi ha tot de figures artesanes i com a novetat en aquest mercat trobem els productes ecologics .

Les botigues son anunciades per cartells amb nomsclars , per exemple : “ Carnisseria Lola “ o “ Peixeteria central “ tot de noms que identifiques ràpidament els productes que hi ha , els cartells resalten amb colors vius i algun es troben il·luminats , altres nomes contenen algunes llums de decoració . Els venedors es trobem al darrere de les parades però d'una forma alta , destaquen per sobre el prestatge , tenen cares alegres la gran majoriad'ells i donen una sensació de simpatia . Algunes parades estan tancades .

Els botiguers ens comuniquen que els productes amb més demanda són els mes economics i per altra part els més únics . El que més es demana es carn i peix , tallada d'alguna forma especial o amb porcions mes petites que les que venen a una botiga normal , les botigues de frutis secs , gominoles és on menys comerç hi ha .Els productes es trobem sintuats d'una forma diferents , ja que el comprador en tot moment veu el que compra i no heu trauen de la part de darrere ni res per un estil ,sino que tots els productes es situen a la vista del comprador , els que més abunden són els de primera necesitat .


En quant als compradors puc observar que les edats són prou diferents , encara que la gent de mitjana imajor edat és la que més hi ha comencem a trobar joves que fan la compra per a casa seva o que van en companyia de les mares o pares , perquè el sexe tambe canvia trobem casi la mateixa proporció de homes que de dones , i cada vegada homes més joves que fan la compra per a casa .
El tipus de gent que hi ha és molt variada trobem desde la peronsa de classe baixa que va a comprar les cosesd'oferta i baix preu , fins a la més rica del poble que busca els productes més únics i especials .
La majoria de la gent m'explica que desde fa un temps enrere al mercat ja només compra coses que realment li fan falta i que sol passar totes les semanes per a veure quins productes han sigut rebaixats i quines ofertes troba , van comprant a mesura que els fan falta les coses a casa . Algunes altrespersones amb un poder adquisitiu més elevar hem diu que ells van per passar el mati , quedar amb les amigues , fer la xarrada i comprar alguns productes especials i amb més qualitat .

Les entrevistes amb els venedors hem diuen d'ells que son persones de mitjana edat , algunes persones de la 3 edat que treballen els fills amb ells tambe perquè s'han quedat sense feina hi ha una gran igualtat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS