Antropologia

Páginas: 9 (2203 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2015




PRIMER DIARI REFLEXIU








Cognoms: Requena Muñoz
Nom: Eva
Data d’entrega: 27/01/15
Assignatura: Antropologia

DIA 12/01/15
Abans de començar aquesta assignatura;Antropologia, la veritat és que no sabia el significat d’aquesta paraula; sabia que era que estudiava alguna cosa per la paraula logia; però no sabia què era.
Després de la classe d’avui, ja tinc el coneixement d’aquesta gran paraula, que significa l’estudi de l’home i de la vida quotidiana, l’estudi científic i humanístic de les espècies humanes.
Estudia a les persones en el marc de les societats icultures a les quals pertanyen des d’una perspectiva holística transcultural; jo crec que això a les infermeres ens serveix per a saber a qui tenim davant, les seves necessitats per poder garantir l’èxit. Com més coneguem als interlocutors més èxits terapèutics tindrem.
Al arribar a casa, vaig cercar per Internet més informació sobre lo donat a classe i m’he adonat de que antropologia i culturavan agafades de la mà, ja que l’antropologia sociocultural estudia les cultures humanes de forma comparada i orientada molt específicament al coneixement de les cultures que en segle XIX es deien primitives.
Vaig fer una ullada al primer llibre d’antropologia “cultura primitiva” de tylor 1871. Tylor va ser el fundador de l’antropologia i va ser un científic. En aquest llibre parla de l’existènciade diverses cultures, tractaven d’endreçar les cultures humanes des de les salvatges a les civilitzades. Segons el que he pogut entendre, als antropòlegs els hi cridava més l’atenció les primitives perquè entenien que en ella resideixen els orígens humans, el punt de partida de tota la evolució posterior.
Ara la meva pregunta és: l’ésser humà sempre ha anat evolucionant de mica en mica, però famolts i molts anys sembla com si ja s’hagués acabat aquesta evolució; és a dir; per exemple abans teníem quatre dits i ara en tenim cinc dits. Pot ser que en aquest sentit l’ésser humà ja no evolucioni més? No ho se és una teoria que tenia rumiant ja fa temps.
Segons Tylor, en aquest mateix llibre ( cultura primitiva, 1871: 65) ens defineix que “ la cultura o civilització, en sentit etnogràficampli, és “ese todo complejo” que inclou el coneixement, les creences, l’art, la moral, el dret, els costums i qualsevol altres hàbits i capacitats adquirides per l’home en quant membre d’una societat”.
La cultura és un tot, tot el que és resultat de la pràctica del pensament humà.
Segons Kroeber,A.L i C.Kluckhon, 1952 Culture: A critical Review of Concepts and Definitions
Nombraré dues de les 164definicions que tenen sobre cultura: ”Conjunt dels elements materials i espirituals que, a diferencia de l’entorn i dels medis naturals, una societat crea per si mateixa i li serveix per a diferenciar-se d’altra. La llengua, ètica, institucions, arts i ciències són els elements que constitueixen cultura”.
“ Conjunt d’atributs i productes de les societats humanes, de caràcter extra somàtic itransmissibles per mecanismes diferents als biològics ”.
Cultura no és nomes lo que una persona posseeix, sinó lo que l’esperit humà segrega i que al mateix temps ho envolta com una xarxa.
La cultura és lo que fa diferent a l’ésser humà, per això hi ha una dimensió universal de la cultura. Una polisèmia.
DIA 19/01/15
La cultura té uns components específics que són els costums, els valors, les creences,els símbols.
Les diferents parts del món, els diferents països, les diferents tradicions fan que tinguem una manera diferent de pensar entre uns països i altres.
Com per exemple, els cristians creiem en un sol déu, m’entres que els grecs tenen més d’un déu.
Sobretot jo crec que la dona és la que més pot rebre en aquest sentit, o sigui, per exemple en molts països la dona es menys apreciada com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS