Antropología

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 22 de abril de 2011
TEMA 1:

1 - Per a tu, ¿quina utilitat podríem donar-li a l'antropologia en l'àmbit de l'Educació Social?

Acollint-nos a la definició del Larousse sobre l'antropologia aquesta ens diu que éstracta de la "ciència comprensiva general que estudia l'home en el passat i en el present de qualsevol cultura, dividint-se en dos grans camps: l'antropologia física, que tracta de l'evolució biològica il'adaptació fisiològica dels éssers humans, i l'antropologia social o cultural, que s'ocupa de com es formen i es conformen les societats, la forma d'evolució de la seva llengua, cultura i costums ".L'antropologia en l'educació social és força important ja que l’educació social ha de conèixer els individus i la societat que conformen així com estudia l’antropologia.
Nosaltres com a futurseducadors socials que, haurem de tractar amb persones de tot tipus d’ètnies. Per això, és important conèixer com s'adapten i viuen els diversos entorns i societats, al mateix temps que també és essencialel fet d’intentar comprendre la seva cultura i els seus costums. Això facilitarà la nostra tasca, ja que la gran majoria de casos que tractarem, seràn causats pel desconeixement d’ambdues parts quederiva en molts casos en conflictes racials vigents en l’actualitat. Per tant, el primer pas que ha de fer un educador social és ampliar fronteres, per així, després, poder transmetre aquest coneixementa les persones que viuen sota uns prejudicis predeterminats, els quals ni tan sols són conscients de l'estil de vida que conformen aquestes societats.
I el mateix succeirà amb la nostra pròpiacultura o llengua. Sabem que és una cosa que hi és, però a sovint no li prestem l’atenció necessària ni ens aturarem a conèixer-la com es mereix ni a aprofundir sobre ella.

2 - Reflexiona sobre per quèGehlen pensa que l'home és l'únic ésser incomplet.

La teoria de Gehlen explica que als animals lis ve tot donat, és a dir, estan situats en el món just on han d’estar i es troben limitats a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropologia
  • Antropología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS