Antígona

Páginas: 5 (1029 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013

Alba Motos Gragera
Treball d’Antígona
1.Llegeix atentament el prefaci a la primera edició d’Antígona que Salvador Espriu va escriure en el 1947(a la pàgina 47 de la present obra).Fes-ne un resum de cinc línies amb la informació que et sembli més important.
Un prefaci és una introducció redactada pel propi autor del llibre.
Al principi ens explica comEspriu abans de publicar-lo el llegeix al seu pare i alguns amics, i la va tenir que deixar a part sense publicar que ens fa referencia amb la frase de ’’la vaig haver de tancar en un calaix’’ ,fins que va poder publicar-la van passar temps.
Salvador Espriu , es manifesta el seu desig per l’amnistia, procés en el qual una multitud d’individus que havien estat declarats culpables d’un delicte soninnocents a causa de que de que ha desaparegut la figura delictiva. També que el poble no s’hauria de separar entre els vençuts i els vencedor, i mai utilitzar la paraula enemic
2.En cinc ratlles, fes una anàlisi dels personatges següents: Creont, Eumolp, Tirèsies, Ismene, i el lúcid conseller.
Creont: És l’oncle d’Antígona. Es el que fa que s’enfronti els dos germans per tal de aconseguir elpoder. el retrata com un home egoista que només pensa en ell ja que fa tot el possible per poder aconseguir el que vol, també es cruel.la descripció física que ens dona es com el de Franco. Arriba a menysprear vaticini de Tirèsies
Eumolp: És un home geperut de classe baixa, ningú el respecte excepte Antígona. Es podria dir que és el més valent ja que ajuda a Antígona i això li podia portar a lamort, però prefereix morir-se abans que l’esclavatge. També es un home amb iniciativa pròpia ja que no es deixa portar per els demés.
Tirèsies: És l’endeví cec d’aquesta obra, que preveu el futur. Eumolp no s’ho creu es pensa que ho fa només per poder guanyar diners perquè només li diu coses que li agraden a Creont i mai li portaria la contraria.
Ismene :És la germana petita d’Antígona. Alprincipi no s’implica en el conflicte dels dos germans però al veure Antígona tan preocupada decideix implicar-se al màxim ,ajuda a la seva germana ,desobeeix les lleis de Creont però en el últim moment li dona por de les conseqüències que pot obtenir i deixa de desobeir les lleis, i deixa plantada Antígona. Aquest caràcter es semblant a la gent contrària a Franco però no es manifestava per la por queel tenien.
Es una noia no segura de si mateix, i que viu segons lo que marqui la societat.
Lúcid conseller: Representa el punt de vista d’Espriu vint-i-cincs anys després de finalitzada la guerra. Amb aquest personatge posa en dubte el valor del sacrifici que fa Antígona
3.Llegeix atentament el poema XLVI de la pell de brau i explica quins punts de contacte presenta amb Antígona. Quinesconclusions pots treure?
Un dels punts que te en contacte la pell de brau amb Antígona ,es com ella es la que mor per tot el poble( referint-se els seus germans) i Creont es el que fa que tots estiguin sotmesos al seu poder. Antígona es lliure de pensaments es una dona valenta ,ja que fa lo que creu ella que es correcte .Creont tindria que comprendre-la però no ho fa.
Tot aquest procés es compara amb laèpoca franquista, en la que hi havia gent que lluitava per els seus drets i Franco no els escoltava.
La conclusió que puc treure es que hi ha un paral·lelisme molt important entre l’obra i l’època franquista, ja que Antígona es la veu del poble i Creont es que vol tot el poder, fa referencia a Franco.
4.Quan un escriptor es disposa a escriure una obra literària per transmetre una idea moltimportant al públic, quines creus que són les diferències entre fer-ho en forma de novel.la, amb un llibre de poemes ,o per mitjà d’una obra de teatre?
A l’hora de transmetre idees importants amb un llibre de poemes, és basa en el sentiments del autor, ens mostra totalment com és realment, en cas de que estigui enamorat es nota moltíssim per las paraules que utilitza, si parla de política,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona
  • antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS