Antígona

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2013
Antígona

1. Tant a la tragèdia de Sòfocles com a la d’Espriu la protagonista morirà per no voler acceptar les lleis imposades pel rei Creont. Quins creus que són els motius d’Antígona per noobeir les ordres de Creont? Argumenta la resposta.

Antígona té com a objectiu principal i també desig acabar amb la maledicció de la seva família, a més vol donar pau al seu germà i per tantpreparar-li un comiat adequat. Antígona no creu que els guanyadors haurien de castigar severament ni exterminar als vençuts. Tot això resulta incomprensible per a Creont que finalment es veu obligat per lleia executar a Antígona, sens dubte ella afronta la mort sense temor ja que sap que el que ha fet és correcte i espera que hi hagi pau a Tebes i la seva família finalment sigui lluire.

2. En cincratlles, fes una anàlisi personal dels personatges següents: Creont, Tirèsies, el Lúcid Conseller.

Creont: és l’oncle hipòcrita i oportunista d’Antígona que només vetlla per si mateix i que farà elque sigui per aconseguir el poder. És manipulatiu i aconsella a Etèocles de tal manera que esclati la guerra fratricida de Tebes. A més segrega el poble i considera que els perdedors han de sercastigats, torturats i exterminats.

Tirèsies: és un endeví cec que prediu les desgràcies agenes però no es coneix a si mateix. No té una implicació personal massa profunda en l’obra d’Espriu peròevidentment hi té un paper crucial en quant a certes decisions dels personatges. Eumolp no creu en el seu regal diví sinò que només li interessen els diners i que fingeix les prediccions.

LúcidConseller: és un personatge afegit que ha de donar el tó crític i irònic de la Guerra Civil. Interacciona amb el públic i és una reflexió personal de l’autor, això el fa pessimista i evidentment“apocalíptic” ja que creu que “no hi ha salvació”. Tot i així aquest personatge té una fi educativa.

3. Compara els personatges d’Eumolp i el Lúcid Conseller. Què tenen en comú i què els diferencia?

Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona
  • antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS