Any De La Neu

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
LES GRANS NEVADES A MALLORCASovint escoltam als nostres majors expressions del tipus “ja no neva com abans” o “abans feia molt més fred que ara”. És evident que el clima va variant cíclicament i queles condicions climàtiques a Mallorca no han estat sempre les actuals. Anem a endinsar-nos en el passat més “blanc” de la nostra illa:
- La gran onada de fred de freber del 1956:La primera gran onadade fred del segle a Mallorca, contrastada gràcies a mesures meteorològiques (sembla que a principis de segle va haver una gran nevada però hi ha poques dades a causa de la immaduresa de lameteorologia), va ser la gran nevada del mes de febrer de l’any 1956.
Tres grans glopades d’aire fred varen afectar les Illes desde principis de mes fent baixar les temperatures per sota dels 0 graus fins itot a la mateixa ciutat de Palma. Així, l’11 de febrer de 1956 te l’honor, fins el
moment, de ser el dia en el qual s’ha arrivat a la temperatura més baixa mai enregistrada a Ciutat, ja que aquelldia la temperatura mínima oficial enregistrada a Palma va ser –3.5ºC (dia 12 s’enregistraren –13.5ºC a Lluch), la qual cosa ens fa intuir que aquells dies varen ser molt i molt freds. Però no tan sols 3vàrem patir fred; una gran nevada va col·lapsar l’illa dia 4 i 5 d’aquell mes de febrer, però el pitjor va ser que la neu va continuant caient durant una setmana. És fàcil entendre que el col·lapsedegué ser total a molts punts de l’illa i es fa díficil imaginar els nostres pobles coberts per la neu durant més d’una setmana i en quantitats importants. A més, la nevada es va repetir als pocs diesdel primer episodi, tot i que aquesta vegada la neu va caure de forma més moderada. Així, no és estrany que molts mallorquins xerrin de “l’any de la neu” per referir-se al 1956.
Aquest episodi tanextraordinari va ser originat quan un anticicló potent es va allargar de NE a SW damunt de les illes britàniques i, paral·lelament, una borrasca es va situar molt aprop d’Itàlia, impulsant
durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANY
  • Manuel Neuer
  • Amant de la neu
  • Esports a la neu
  • QUE ES UN MUESTREO ANY
  • SENTENCIA Any
  • Neue nationalgalerie
  • rinat & neuer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS