Any Eurpoeu Dels Ciutadans

Páginas: 4 (863 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2012
El 2013 serà l’Any Europeu dels Ciutadans
28/11/2012
El 2013 ha estat oficialment designat com a Any Europeu dels Ciutadans. Vint anys després de l'establiment de la ciutadania de la Unió Europea,l'Any Europeu dels Ciutadans se centrarà en tot allò que s’ha aconseguit per als ciutadans i a respondre les expectatives ciutadanes de cara al futur. La decisió presa pel Parlament Europeu i elConsell a proposta de la Comissió Europea va ser publicada a finals de novembre al Diari Oficial.
Diversos actes durant l’Any Europeu abordaran la manera com els ciutadans de la UE poden beneficiar-sedirectament dels seus drets com a tals i quines polítiques i programes hi ha. L’Any Europeu també impulsarà un ampli debat europeu sobre com hauria de ser la Unió Europea del futur i quines reformes sónnecessàries per millorar les vides quotidianes dels ciutadans. La UE assigna un pressupost per l’Any Europeu d’un milió d’euros.
L’Any Europeu dels Ciutadans coincideix amb el vintè aniversari del'establiment de la ciutadania de la UE, quan el Tractat de Maastricht va entrar en vigor, el 1993. El 2013 també serà l’any en què la Comissió Europea adoptarà el seu proper Informe sobre la Ciutadaniade la UE (vegeu l’Informe del 2010: IP/10/1390), on es presentaran més iniciatives de la UE destinades a eliminar els obstacles que encara impedeixen que els ciutadans exerceixin plenament els seusdrets. És el moment perfecte per abordar el debat sobre el futur, un any abans de les eleccions europees del 2014.
Per preparar el terreny per l’Any Europeu, la Comissió va dur a terme una consultapública entre el 9 de maig i el 9 de setembre d’enguany, en la qual demanava als ciutadans quins problemes havien trobat en exercir els seus drets com a ciutadans de la UE (vegeu IP/12/461). Lescontribucions, que actualment estan sent analitzades, s’incorporaran a l’Informe de Ciutadania que es publicarà el proper 9 de maig.
Com a part de l’Any Europeu dels Ciutadans, els polítics han començat a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANY
  • QUE ES UN MUESTREO ANY
  • SENTENCIA Any
  • any mary
  • Any-Some
  • La Pequeña Any
  • Any topic
  • econometria any

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS