Anàlisi de Caravan de Duke Ellington (Català)

Páginas: 3 (647 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
Anàlisi de Caravan de Duke Ellington

Després d’escoltar atentament Caravan de Duke Ellington sabem que és un tema de jazz del 1937, per tant és una cançó de swing. El gènera és pura o abstractaperquè el tema està fet purament per la música, també és popular lleugera perquè està destinada a un públic de grans masses i finalment és instrumental perquè l’agrupació instrumental només constad’instruments, al ser instrumental no té text.
En quan a trets rítmics s’ha de comentar que la pulsació és regular perquè té un fons regular sobre el que es construeix la música, el tempo és allegro queve a ser un tempo animat i lleuger, el compàs és partit ja que té dos temps per compàs cadascun dels quals equival a una blanca. Caravan conté amb obstinats a la bateria, té un inici de la melodiatètic ja que la primera nota de la melodia cau en el ictus inicial, el final és femení perquè l’ultima nota acaba desprès del temps fort de l’últim compàs de la melodia.
Parlant dels trets melòdics caldestacar, que l’àmbit és ampli, la nota mes greu és Re 3 i la mes aguda Fa 4 per tant la melodia es mou dins d’un interval de més d’una octava, en el moviment dels intervals predominen els grausconjunts de 2ª o unísons, però hi ha petits salts de 3ª a 5es en tota la melodia. El tema no té ornamentació perquè acostuma a sonar una nota per pulsació o una nota per compàs.
En trets harmònics es potveure que el tema hi ha consonància ja que els acords i la melodia no creen moments de tensió, la simultaniejat del so és vertical ja que és una melodia acompanyada on només sona una melodia que estàharmonitzada amb acords. La tonalitat és Fa menor perquè com armadura té quatre bemolls i el tema acaba amb l’acord Fa menor.
En el timbre podem veure que compte amb instruments de tots elsregistres per tant té un registre ampli, l’agrupació és una big band per tant predominen els instruments de ven metall com els trombons (un fa la melodia principal), un oboè, de dos a tres trompetes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Duke Ellington Vida y obra
  • biografia duke ellington
  • Duke Ellington
  • anàlisi comparatiu de les dues adaptacions catales del Pigmalió
  • Analisi De L'Obra Les Espigolaires-Català
  • dukan
  • Dukan
  • los dukes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS