Anàlisi De El Espíritu De La Colmena Segons La Seva Fotografia

Páginas: 4 (769 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
TEMA 9: LA FOTOGRAFIA DEL CINEMA


EXERCICI:


◊ Anàlisi de El espíritu de la colmena (Victor Erice, 1973. Fotografia de Luis Cuadrado) segons la seva fotografia.- En primer lloc he triat aquesta pel·lícula perquè les pel·lícules on hi participen nens m’arriben molt i em produeixen una gran tendresa, i el fotograma de la pàgina31 del tema, on es veu les dues nenes mirant la projecció totalment embadalides, en desprèn. A més, llegint la sinopsi em va semblar el film ideal per parlar de les sensacions i reaccions que crea elcinema en les persones, ja que tot comença quan l’Isabel i l’Ana veuen Frankenstein (1931), l’any 1941 en ple franquisme i a Hoyuelos, un poble de la meseta castellana on la gent tan sols voliaevadir-se de la realitat i no estava acostumada a veure pel·lícules; cosa que els feia molt influenciables.
També vaig pensar en que es rodés en color i al 1973, amb més qualitat d’imatge que altres filmsanteriors, fet que en principi em podria ajudar a veure la història d’una manera semblant a com la veuria l’ull humà, i a ficar-me més en ella. Volia escollir una pel·lícula amb diàleg ja queconsiderava que aporta molta riquesa a la trama, i em semblava la manera més natural de veure representada una història, degut al costum de veure films sonors. Però després de veure la pel·lícula, en la queno hi ha massa diàleg sinó que domina el silenci, penso que les imatges parlen per si mateixes (per exemple, transmeten la fredor en la relació entre el pare i la mare), i que el ritme pausat del filmajuda a percebre tots els detalls de l’ambientació, igual que quan mirem una fotografia.
Per tant trobo que mirar la pel·lícula tenint en compte la fotografia m’ha ajudat perquè focalitza l’atencióen l’ambient, no només en la trama.

- Paper de la fotografia en els continguts dramàtics.

Tota l’ambientació té un aire nostàlgic; als interiors la llum virada al color groc a través de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El espiritu de la colmena
  • El Espiritu De La Colmena Analisis
  • Simbolismos El espíritu de la colmena
  • Analisi sociologico de una fotografia
  • El espíritu de la colmena
  • La iluminación en el espíritu de la colmena
  • la colmena
  • La Colmena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS