Anàlisi discurs no verbal Ana Botella

Páginas: 10 (2366 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015





Anàlisi
De discurs
No verbal









Eric ********

Índex

Introducció al llenguatge no verbal

Introducció a la situació analitzada

Anàlisi llenguatge no verbal

Situació (Proxèmica)

Discurs (Kinèsia, “mobilitat i fisonomia”)

Discurs (Paralingüística)

Discurs (Indumentària)

Conclusions

Webgrafia














Introduccióal llenguatge no verbal

Els humans som éssers socials per naturalesa, l’aparició de la comunicació i el llenguatge verbal va ser, per a l’evolució individual i personal (social) de l’espècie, un dels avenços més importants de la història.
La comunicació es pot analitzar en moltes parts, però les dues grans parts, que més destaquen, són la comunicació verbal i la comunicació no verbal, les qualsmantenen una relació de simbiosi o interdependència entre ambdues.
Mentre la comunicació verbal utilitza un vehicle “consignal” entre emissor i receptor, la llengua, que necessita d’un procés físic interior per a ser realitzat (cordes vocals, moviment de la boca...), la comunicació no verbal és aquell procés de comunicació a través de l’enviament i la recepció de senyals, signes i gestos, senseparaules entre organismes. Aquest concepte de comunicació no verbal és molt ampli, va des de l’expressió de la cara, els moviments del cos, de les mans, dels ulls, etc, fins a la distribució de l’espai, el to de veu... Aquests elements no verbals han rebut una menor atenció i estudi científic en comparació amb la comunicació verbal, ja que consisteix en una manera de transmissió d’informaciómenys estructurat i més difícil d’interpretar.
La importància dels moviments comunicadors no verbals resideix en el fet dels moviments involuntaris dels músculs, els quals impedeixen qualsevol tipus de mentida o tergiversació de la realitat en el discurs.
La comunicació no verbal existeix en qualsevol situació comunicativa, és un fet, un moviment involuntari i inevitable, es més, la comunicaciópot ser-hi present inclús en moments en que no es diu res, ja que els sentits (signes i conceptes) de comunicació creen imatges de nosaltres, revelen les emocions i sentiments més íntims i profunds, mentre que en la comunicació verbal trobem l’encarregat d’informar al món, podent tergiversar la realitat.
Amb el llibre “L’expressió de les emocions en l’home i els animals”, Charles Darwin dóna aconèixer el primer estudi científic de comunicació no verbal. En aquest llibre suggereix que les espècies, els humans més concretament, tenen uns elements d’expressió comuns (tot i possiblement enteses en alguns casos de diferent manera). Tot i que molts psicòlegs anteriorment ja havien mostrat gran interès per l’estudi de la comunicació fisiològica, no és fins a mitjans del segle XX apareix perprimer cop el concepte i estudi de la comunicació no verbal. L’estudi de la comunicació verbal, semiòtica, i comunicació no verbal ha anat en augment en els nostres dies.

En l’àmbit de la comunicació no verbal, el més destacable personatge és el psicòleg Albert Mehrabian, qui va descompondre, en la comunicació, la percepció d’un missatge en diferents parts o axiomes tal com que en tants per centequival l’impacte dels termes intrínsecs en aquest. Així doncs, segons les seves conclusions en el missatge, un 7% equivaldria a la part verbal, un 38% pertanyeria al parallenguatge (tons de veu, ritme, respiració, silenci...) i finalment el 55% restant equivaldria a la kinèsia o comunicació corporal, observant amb gran claredat en aquests estudis la gran importància de la comunicació no verbal.Situació de comunicació on observem la utilització de la comunicació no verbal





Per a analitzar una situació de comunicació no verbal tenim que dividir el llenguatge en dues parts. El llenguatge corporal i el llenguatge icònic. Així doncs:

El llenguatge corporal comprèn tots els moviments, gestos, vestimenta, olor corporal, tons, ritmes de veu, situació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi Del Discurso
  • Carta A Ana Botella
  • Analisi Historico Del Discurso
  • Tiempos Verbales Discurso-Narrador
  • Preparacion del discurso verbal
  • discurso de ana jara resumido
  • critica al discurso tecnocratico Ana Ayuste
  • Ana Paula Sánchez Discurso 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS