Anàlisi Fundació Esclerosi Múltiple

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLE (FEM)

Motiu de la selecció

En primer lloc, voldria dir que he triat aquesta ONL per motius merament personals, ja que estic diagnosticada d’esclerosi múltiple, i lameva experiència amb la FEM ha estat molt positiva.

Missió i valors de l’organització

La missió de la FEM és millorar les condicions de vida de les persones que patim aquesta malaltia.L’esclerosi múltiple és una malatia del sistemes inmunitari i neurològic, molt invalidant, i que repercuteix en totes les funcions vitals dels malalts.

En manifestar-se la malaltia, el malalt pateix un revésimportant, que es veu incrementat quan es confirma el diagnòstic, al cap d’uns mesos. Per experiència puc dir que l’equip humà de la FEM ajuda, per damunt de tot, a acceptar la malatia, i també aveure les coses d’un altre color, més positivament, tot i que, i ho considero molt important, sense donar falses esperances i sense enganyar ningú. El realisme és a l’ordre del dia.

Objectiusestratègics i actuacions

A dia d’avui, l’esclerosi múltiple és una malaltia incurable. La FEM recapta fons per a la investigació, i des de fa uns anys ja hi ha un tractament que ajuda a ralentizar el curs dela malaltia.

Amb part d’aquests fons es gestionen els hospitals de de dia. Són centres sociosanitaris multidisciplinars on els malalts reben serveis de rehabilitació, fisioteràpia, psicologia,logopèdia, teràpia ocupacional, artteràpia, natació i d’altres.

Els fons provenen de donacions d’empreses i particulars, i de diverses actuacions que es porten a terme cada any, i que ja tenen unacontinuïtat important en el temps:

▪ Mulla’t per l’esclerosi múltiple

Des de l’any 1994, es convida tothom a “mullar-se” a la piscina més propera. La recaptació de fons ve de donatius que esrecullen a peu de piscina i de la venda de marxandatge fet per a l’ocasió, a càrrec de voluntaris.

A Catalunya ja és el segon acte solidari més multitudinari, després de la Marató de TV3....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esclerosi Múltiple
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi
  • analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS