Análisis "El Senyor De Les Mosques"

Páginas: 42 (10381 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
[pic]

1. ÍNDEX


1) Introducció..................................................................................................3
2) Anàlisi de les estructures grupals.............................................................7
3) Anàlisi dels processos grupals................................................................15
4) Relacionsintergrupals.............................................................................27
5) Conclusions.............................................................................................30
6) Referències bibliogràfiques.....................................................................32






































1. INTRODUCCIÓ


Per parlar del contextsocial i cultural de l'època d'aquesta novel·la, publicada el 1954, cal fer referència també a la vida de l'autor, William Golding. Aquesta pel·lícula, inspirada en la novel·la, s'emmarca en la primera meitat del segle XX, en què l'autor es veu enfrontat a una sèries d'esdeveniments importants en la història i es veuran reflectits d'alguna manera en aquest film.

És un moment difícil, tantpolítica com socialment, i avarca uns cinquanta anys , de 1900 a 1950.

El context històric que viu Golding és, ni més ni menys, que la segona guerra mundial, moment que emmarca històricament la pel·lícula. Aquest segle parteix principalment amb l'expansió de diferents doctrines i filosofies, entre les que destaca el marxisme. Producte de la I i II Revolució Industrial es formen dues classes socials,el proletariat i la burgesia. No cal dir que, per suposat, un fet clau que revoluciona per complet el món és la I guerra mundial.

La dècada dels 20 a nivell econòmic va ser desastrosa, sobretot pels països perdedors de la I guerra mundial. A més a més, el 1929 esclata la crisi als Estats Units, fet que estanca l'economia mundial. Cal remarcar que aquesta precària situació va recaure,finalment, al nivell de vida de la gent, que buscava com a sortida governs comunistes i feixistes. La II guerra mundial no quedava gaire lluny, que va aixecar l'economia general, va crear unes grans forces armades i va començar una política agressiva, Itàlia i Japó vers la resta de països enemics, França, Anglaterra i els Estats Units.

Per altra banda, és important senyalar que, de1936 a 1939, esprodueix la guerra civil espanyola, que va afrontar ideologies comunistes contra ideologies feixistes, guanyant aquests últims representats per Francisco Franco.

La segona guerra mundial (1939-1945) és l'esdeveniment més important per situar la pel·lícula que tractem, ja que s'hi veu indirectament influenciada.

La guerra va acabar a l'Àsia amb llançaments de dues bombes atòmiques per part delsEstats Units al Japó. Aquest context crea una alarma en la humanitat, va començar el perill, la fantasia de la destrucció de l'home per l'home, i una situació insostenible de desesperació, violència i desconsol, la qual cosa retrata alguns fragments del “Senyor de les mosques”.

Aquesta guerra porta a la destrucció total de molts països i a més de cinquanta milions de morts. El 1945 neix la ONU pergarantir la pau.

Les experiències de William Golding també s'han de tenir en compte per parlar del context de la novel·la. Aquest autor s'allista a la marina anglesa el 1940, la qual cosa indica que és un combatent directe de la II guerra mundial.

El 1945 va acabar la II guerra mundial, Europa va quedar destruïda física, moral i econòmicament. EE.UU inicia l'ajuda econòmica a Europa amb elpla Marshall. El 1950 esclata el conflicte de la guerra de Corea, quan això succeeix, Golding està a prop de presentar el seu llibre.

Pel que fa al context històric d'Anglaterra, va acabar la conflagració mundial estant arruïnada econòmicament, el préstec concedit per Estats Units no va solucionar el problema i el malestar s'agreujà.

Les restriccions van ser tan dures que els anglesos van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El senyor de les mosques
  • El senyor de les mosques
  • Analisis Psicologico Social Obra De Teatro "El Senyor De Les Mosques"
  • tres mosque.
  • Mosques del vinagre
  • senyor de los aires
  • Mosque de quairoan
  • El Senyor De Las Moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS