Ao80gsda

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 8 de junio de 2010
Avatar

Aquesta pel·lícula estrenada el 2009 ha estat la última del cineasta James Cameron, director de Aliens, Terminator, Terminator II, Titanic... Ha suposat un cost aproximat de 400 milionsde dòlars (280 milions d’euros), convertint-la així amb el film més car de la història del cinema fins ara. El que la fa realment especial són els seus efectes especials i la seva tecnologia entres dimensions (3D). L’empresa encarregada de realitzar-los és Weta Digital, la companyia de Peter Jackson, guanyadora d’un Óscar per la trilogia de “El Señor de los Anillos”.

La nova forma decapturar les expressions dels actors que s’ha utilitzat en la pel·lícula fa que els personatges generats per ordinador semblin encara més reals. El sistema de càmera virtual dissenyat pel mateixCameron permetrà rodar amb actors en el mateix moment que es veuen els decorats i personatges CGI, segons sigui necessari en cada escena. Així el director podia dirigir Avatar mesclant personatgesy escenaris virtuals i reals com ell volia.

Com em dit anteriorment es tracta d’una pel·lícula en 3D, i per tant necessita d’un sistema especial de gravació, i aquí és on entra l’anomenatReality Camera System (RCS), que consta de dues càmeres d’alta definició i una de convencional. Tot i que aquest sistema estava en fase experimental, el cineasta ha aconseguit superar les dificultatsi ha mostrat una qualitat d’imatge mai vista fins ara.

El primer tractament del guió va ser registrat l’any 1995, com a homenatge a Jhon Carter. Tot semblava anar bé, però l’èxit de Titanic il’empeny de Cameron per a realitzar documentals van complicar el projecte. El títol provisional del guió va ser Project 880, que va despistar als que es pensaven que el següent llargmetratge delcanadenc seria Battle Angel, però al abandonar aquest projecte, Cameron va aclarir que
Project 880 es tractava de Avatar i senyalava que seria el començament d’una trilogia, o alguna cosa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS