aparadorisme

Páginas: 6 (1306 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2014
APARADORISME
L’aparador desenvolupa el paper de presentador dels articles que ofereix l’establiment al públic objectiu. Es una arma clau d’atracció dels clients, encara que la seva importància varia en funció del tipus de compra que es vagin a realitzar.
L’aparador ha de sintetitzar i mostrar les característiques de l’establiment, així el client es farà una idea dels productes i la qualitatque es trobarà en l’interior. Es formarà una determinada imatge de l’establiment i els productes que formen o poden formar l’assortiment del que aquest ofereix.
L’aparador transmet estímuls tridimensionals, en els quals es combinen: llums, formes, colors, sorolls, volum, moviments, olors i cartells. A través d’aquests aspectes percebem el seu sentit global. Així doncs, devem cuidar la forma depresentar el producte en el nostre aparadors, amb la finalitat que els estímuls siguin els necessaris i suficients, sense caure en l’excés que repercutirà en una confusió del missatge.
Un aparador excessivament carregat d’objectes i productes, llums i colors, a més de ròtols i cartells amplis, en un carrer concorregut, pot passar desapercebut... pel contrari un senzill maniquí amb una bellail·luminació pot ser punt d’atracció indiscutible. També ha de tenir en compte que la percepció de cada subjecte es diferent, segons les necessitats, desitjos i experiències de cadascú.
Funció
La funció de l’aparador es podrà resumir en exhibir estèticament els articles i promoure les vendes.
L’aparador ha de convèncer dels beneficis de la tenda i dels productes que hi ha en ella. Ha de tindre unordre i no molts productes per a que en escassos segons obtingui una informació clara que li donarà una idea del que es trobarà dins, aconseguint que resulti atractiu.
L’aparador ha de ser diferent, però no pot pensar en la comunicació del disseny exterior aïlladament, com si fos l’únic comerç que existeix, sempre ha de pensar que es forma en part del conjunt d’aparadors amb diferents missatges id’un conjunt de tendes que van a oferir productes iguals o substitutius.
El client passa per cents d’aparadors, percebent multitud de missatges, trobant-se sobresaturat d’estímuls i informació. La única solució per a que es fixi en un establiment en concret es sent diferent. Amb aquesta diferenciació aconseguirà posicionar-se en la ment del consumidor, gràcies a una imatge corporativa clara, al preu,les marques, la quantitat dels productes exposats i els serveis que ofereix el comerç.
1. Enfocament tècnic- Comercial
És el tipus de muntatge on el més important de tot és el producte i la venda. Es renuncia a l’estètica amb la finalitat d’ensenyar el màxim d’assortit intentant enviar un missatge molt comercial.
La prioritat total és vendre, i no els serviria de res tenir un aparador amb unatractiu indubtable però que no sigui coherent amb el seu emplaçament, poder adquisitiu del seu mercat, etc. En aquest cas, l’aparadorista ha de conèixer la situació comercial de l’establiment i els seus objectius. D’aquesta manera, la seva creativitat ha d’emmarcar-se dins de les limitacions pròpies que l’imposin les necessitats comercials al respecte. Es tracta, de una creativitat artísticasubordinada a una idea comercial.
2. Enfocament artístic
La planificació d’aquest tipus d’aparador ha de partir del fet d’aconseguir la finalitat d’exhibir estèticament els productes, l’establiment o la marca.
En aquest cas, es sol comptar amb un pressupost pels elements de decoració i per això, la quantitat de productes a exposar es menor, el qual permet crear una composició atractiva, de moda oavantguardista, amb una il·luminació que atorgui prestigi. En ell, hi abunda la creativitat.
Entenem que es molt mes difícil realitzar un aparador amb molts productes i poca decoració, degut a que sempre se’ns exigirà un acabat bonic, que no un amb poca quantitat de producte i un pressupost en decoració amb més focus que metres, una il·luminació perfecta i en les millors dels carrers.
Amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • técnicas de aparadorisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS