Aparato locomotor

Páginas: 12 (2940 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
Tema 5.


DOCUMENTACÓ APLICADA A LA INTERPRETACIÓ DE LA LLENGAU DE SIGNES


La documentació segons la federació internacional de documentació (FID) és la ciència que s'encarrega de la recol·lecció,emmagatzemament, classificació, selecció, difusió i utilització de tots els tipus d'informació.Els seus objectius són:

1. Exhaustivitat- proporcionar tota la informació publicada o no queexisteixi sobre qualsevol tema, matèria, disciplina o ciència.
2. Pertinença- procurar tots els documents existents que es refereixin a un tema o àrea de treball.
3. Precisió- aconseguir la informació exacta i definida que sol·liciti el usuari.
4. Economia- procurar que l'accés a l0informació científica sigui el més econòmic (parlant de temps) possible.

CONCEPTES BÀSICS DE DOCUMENTACIÓ IINFORMACIÓ

Definicions

Document- qualsevol coneixement fixat materialment sobre un suport, i que pot ser utilitzat per a consulta o treball.
Font documental- conté documents o explica com o on trobar-los (lloc d'on sorgeix un document). Ex. Catàleg d'una biblioteca.
Referència bibliogràfica- conjunt d'informacions referides a un sol document. Conte una descripció bibliogràfica del mateix quepermet identificar-lo.
Descripció bibliogràfica o fitxa catalogràfica- conjunt d'elements que permeten identificar un element, individualitzar-lo i diferenciar-lo d'un altre que pugui referir-se a la mateixa temàtica. Sol estar acompanyada de les dades e l''ubicació física del document.

Els documents o fons documentals

CLASSIFICACIÓ DE LES FONS SEGONS DIFERENTS CRITERIS

1a classificació-atenent al seu suport físic: paper, película, suport magnètic, electrònic, etc, fotogràfic...

2a classificació- atenent al contingut dels documents. En trobem 3 tipus: primaris (publicacions originals i presentades de forma íntegra, ex: llibre), secundàris (representen de forma condensada els documents primaris; ex: referència bibliogràfica), terciaris (s secundarion o llistats de documentssecundaris; ex: bibliografies de bibliografies; o documents que conetenen informació original però posseeixen estructura de document ex (enciclopèdia o diccionari)

3a classificació. Segons els coneixements requerits per la seva consulta.. Aquí trobem: documents bàsics (documents o fonts documentals aconsellat per iniciar-se a un tema; ex: llibre de text) i Avançats 8son aquells que necessites unsconeixements previs per entendre'l)

FONS DOCUMENTALS PRIMARIES

una vegada definides les diferents classes de documents s'identificaran les fonts documentals primàries en les que un ILS pot trobar informació sobre temes determinats. Documents primaris son els que proporcionen informació original i son accessibles al public en general. Es subdivideixen en bàsics i avançats.
Fons documentalsprimàries bàsiques, son: textos, anuals i monografies = llibres, encara que enre ells hi ha diferències)

- el text- sol ser una obra poc voluminosa generalment escrita per un sol autor i normament dirigida per a estudiants.

Es la partida ideal per iniciar-se en un tema. L'ILS l´utilitza cuant a de realitzar un servei en el que no hi de profunditat

Manual o tractat, sol ser una obravoluminosa, amb varios volums; i avbande manejar-lo es dubtes a lhora de ¡intepretar oconrecomenable que shag consultat algun text- son importants les referències bibliografiques que aportaa. L?ILS lutiliza per aclarir conceptes molt específics i solventar

les monografies son estudis especifics d'un tema concret disn duna disciplina. En les que lautor exposa la seva linia de treball. El seu nivellde complexitat sol ser més elevat, per la qual cosa es necessari que s'hagin consultat textos i manuals previament. No ofereix diversitat d'enfocaments.


FONS DOCUMENTALS PRIMARIES AVANÇADES

Si es tenen coneixements previs sobre la matèria i es necessita ampliar i aprofundir més en un tema determinat s’utilitzaran documents primaris de nivell avançat. Els més usuals són les publicacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aparato Locomotor
  • Aparato Locomotor
  • aparato locomotor
  • aparato locomotor
  • El aparato locomotor
  • Aparato locomotor
  • Aparato Locomotor
  • Aparato locomotor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS