Apendicitis

Páginas: 8 (1780 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
Què és l'apendicitis?
L'apendicitis és la inflamació de l'apèndix, una estructura en forma de cuc que sobresurt del tram inicial de l'intestí gruixut o còlon.
Encara que no té funció o importància conegudes en éssers humans, aquest diminut apèndix - que mesura entre 6 a 8 cm - pot inflamar, inflar i omplir-se de pus. I pel fet que l'apèndix infectat pot perforar i produir una greu infecció a lacavitat abdominal (peritonitis), s'ha de buscar atenció mèdica immediata davant la sospita de la malaltia.
L' apendicitis és una afecció molt freqüent, i encara que pot ocórrer en totes les edats, sol afectar a persones entre els 10 i 30 anys.
Causes: es produeix per l'obstrucció de l'orifici interior de l'apèndix, generalment per l' impacte de restes de matèria fecal o cossos estranys ingerits(ossos, etc.).
Quan aquesta obstrucció passa, l'apèndix continua segregant líquids intestinals, de manera que la pressió del seu interior augmenta fins que s'inflama, ulcera i, finalment, s'infecta amb bacteris.

SÍMPTOMES de l' apendicitis
L' inici dels símptomes generalment és brusc i de ràpida evolució (12 a 24 hores).
Apareix dolor abdominal, típicament a la zona propera al melic,juntament amb febre, nàusees, vòmits, pèrdua de gana i la necessitat de defecar o expulsar gasos.
Posteriorment el dolor tendeix a localitzar-se en la part dreta del baix ventre, que dol més en retirar la mà després de pressionar l'abdomen en
La temperatura rectal sol ser entre 1 i 1,5 graus més que la temperatura axil·lar.

DIAGNÒSTIC de l’ apendicitis
Amb un diagnòstic precoç, l' apendicitis espot considerar com una afecció benigna i el malalt sol ser donat d'alta als pocs dies després de la cirurgia.
Però si hi ha hagut complicacions greus (peritonitis, insuficiència respiratòria o renal), sobretot en la gent gran, el pronòstic és més fosc. D'altra banda, pel fet que els símptomes no sempre es presenten com els exposats anteriorment (especialment en nois i grans), el metge haurà dedescartar altres processos intra o extra-abdominals que puguin simular la malaltia.
En els nois caldrà descartar infeccions d'amígdales, en la gent gran, pneumònies o altres complicacions abdominals, com inflamació de vesícula biliar o pàncrees, i en les dones, inflamacions pèlviques (ovaris i annexos).


TRACTAMENTS I RECOMANACIONS per l' apendicitis
El tractament d'elecció és l'extirpaciócirúrgica de l'apèndix (apendicectomia), mitjançant una petita incisió en la part baixa dreta de l'abdomen (punt de Mc Burney).
Escuchar
Leer fonéticamente
 
Diccionario - Ver diccionario detallado



Que és l'apendicitis?
És una inflamació de l'apèndix. L'apèndix és una prolongació de l'intestí cec semblant al dit d'un guant, és el final de l'intestí gruixut per un extrem. A l'altre extrem hiha el recte. Se situa llavors a la part inferior dreta lleugerament per sobre de l'engonal.

Quina és la seva freqüència?
L'apendicitis aguda és el trastorn més freqüent de la infància que requereix cirurgia d'urgència. El diagnòstic no és fàcil en els nens, el que explica la freqüència de perforació en 25 a 30% dels casos i en el 50 a 70% en els nens d'edat preescolar. Es calcula que lameitat dels nens amb l'apèndix perforat han estat atesos per un altre metge abans d'establir el diagnòstic. La freqüència de l'apendicitis augmenta amb l'edat, és rara en el primer any de vida i molt freqüent en l'adolescència.

Per què es produeix la inflamació?
La causa més comú és l'obstrucció d'aquest, sovint per matèria fecal dura que anomenem fecalito i que aquesta calcificada i que, devegades, es pot veure en la radiografia de l'abdomen. També pot haver obstrucció per inflamació de la mucosa de l'apèndix, causada per infeccions bacterianes com l'anomenada Yersinia, la salmonel i la Shigella. En rares ocasions l'obstrucció pot ser causada per cossos estranys com ossos, llavors de fruites o cucs com els áscaris lumbricoides. S'ha vist que la poca ingesta de fibra en la dieta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apendicitis
  • apendicitis
  • Apendicitis
  • APENDICITIS
  • Apendicitis
  • Apendicitis
  • Apendicitis
  • APENDICITIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS