Apendicitis

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
QUE ES L`APÈNDIX ?
En l'anatomia humana, l'apèndix (o, més concretament: apèndix vermiforme o apèndix cecal) és un tub cec, connectat al cec, del qual es desenvolupa embriològicament. L'apèndix és aprop de la unió de l'intestí prim amb l'intestí gros (vàlvula ileocecal). El terme "vermiforme" prové del llatí i significa "amb forma de cuc".


QUE ES L'APENDICITIS ?
Apendicitis és lainflamació de l'apèndix.
La principal teoria de la fisiopatologia de l'apendicitis apunta cap a un taponament de la llum de l'apèndix per un apendicòlit, llavors petites d'algunes fruites o infeccions.olarva de Tenia), la qual causa una obstrucció amb augment de la pressió per la producció de mucositat pròpia de l'òrgan. L'augment progressiu de la pressió intraapendicular va ocloent per pressió externaprimer els capil·lars limfàtics, després els venosos i al final, els arterials, conduint a una isquèmia que evoluciona a gangrena i posteriorment A LA PERFORACIÓ.La perforació conduïx a unaperitonitis i aquesta a la mort del pacient. Aquesta ruta de progressió de la malaltia s'interromp amb el procés quirúrgic.

DIAGNÒSTIC
Normalment els casos d'apendicitis lleus es poden guarir sensecirurgia, no obstant això, la major part d'ells requereixen d'un procediment quirúrgic anomenat apendicectomia, per tal d'extirpar l'apèndix inflamat. En casos sense tractament, l'índex de mortalitat éselevat, principalment a causa d'una peritonitis .


El diagnòstic de l'apendicitis es basa en l'exploració física i en l'historial mèdic, completat amb anàlisi de sang, orina i altres proves com lesradiografies simples d'abdomen, en peus i en decúbit.El diagnòstic de l'apendicitis es basa en l'exploració física i en l'historial mèdic, completat amb anàlisi de sang, orina i altres proves com lesradiografies simples d'abdomen, en peus i en decúbit.
L'exploració física es basa en la palpació abdominal. Comença com un dolor difús o en la zona periumbilical, i pot concentrar-se més endavant en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apendicitis
  • apendicitis
  • Apendicitis
  • APENDICITIS
  • Apendicitis
  • Apendicitis
  • Apendicitis
  • APENDICITIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS