Aplicacions Tecnològiques De l'ultrasó

Páginas: 5 (1150 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
Aplicacions Tecnològiques De l'Ultrasò
Toni González i Daniel Clapé


Aplicacions Industrials.

Betonoscopi

Per al diagnòstic de propietats del formigó. Treballen en règim de pols transmissió. Palpadors des de 25 KHZ fins a 150 KHZ aproximadament.

Mesuradors de nivell

Per al mesurament de nivell en tancs de combustible, ciment, grans.


Mesuradors de flux

Sistemes quepermeten obtenir la despesa dins d'una canonada de líquids o gasos. Poden estar basats en sistemes Doppler o de Pols. Treballen amb freqüència de l'ordre de l MHz per al cas de líquids.
Netejadors Ultrasònics
Són equips de baixa freqüència de l'ordre dels 25 KHZ. Treballen generalment en règim continu. Utilitzen transductors ceràmics*.
Els Ultrasons són molt utilitzats en Assajos No Destructiusper identificar i caracteritzar danys interns, però també per mesurar espessors residuals amb corrosió o erosió, o per caracteritzar interfícies colades o soldades.
Les tècniques automàtiques utilitzen ecogrames (vesteixi tipus A-SCAN) per construir daus de perfils (vesteixi tipus B-SCAN) o cartografies (vesteixi tipus C-SCAN) amb profunditats determinades oferint equip o sistema ideal per alocalització, quantificació i forma dels danys en el material sense alteració.
Armes
Aquest dispositiu de rang llarg (LRAD) és una arma sònica orientada al control de les masses (manifestacions, grups grans de persones, etc.). També s'utilitza en els fronts, (s'ha assajat a l’ Iraq) i ha estat desenvolupat per la American Technology Corporation.
L'equip pesa aproximadament 20 quilos, té amb 83 cm.de diàmetre i pot emetre el so amb una obertura de 15 a 30° (altes freqüències). Pot emetre tons dins de l'espectre audible de fins a 150-160 DB, molt per sobre del llindar del dolor, i pot fer-ho fins a 300-500 metres de distància, (a aquesta distància la pressió sonora és molt menor, però molt molesta). El to que emet és molt desagradable (molt semblat als quals emeten els detectors de fum o lesalarmes generals d'edificis).
Sistemes de soldadures
Són magnetostrictius* de baixa freqüència, s'utilitzen per soldar plàstics.
Altres
Altres equips com els desenvolupats per l’ Institut d'Acústica. Rentadores, eliminadors de bombolles, formadors d'emulsions, aerosols, etc.



El sonar
El sonar és una tècnica que usa la propagació del so sota l'aigua (principalment) per navegar,comunicar-se o detectar objectes submergits.
El sonar pot usar-se com a mitjà de localització acústica, funcionant de forma similar al radar, amb la diferència que en lloc d'emetre senyals de radioelectrònica s'empren impulsos sonors. De fet, la localització acústica es va usar en aire abans que el GPS, sent encara d'aplicació el SODAR (l'exploració vertical aèria amb sonar) per a la investigacióatmosfèrica. El senyal acústic pot ser generada per piezoelectricitat* o per magnetostricció.
El terme «sonar» s'usa també per al·ludir a l'equip emprat per generar i rebre el so de caràcter infrasonor. Les freqüències usades en els sistemes de sonar van des de les intrasonicas a les extrasonicas (entre 20 Hz i 20.000 Hz), la capacitat de l'oïda humana. No obstant això, en aquest cas caldriareferir-se a un hidròfon i no a un sonar. El sonar té ambdues capacitats, pot ser utilitzat com hidròfon o com sonar.

Fusió freda
En líquids sotmesos a ultrasons es formen cavitats que en col·lapsar produeixen temperatures de fins a 30.000 °C. S'ha discutit la possibilitat que en aquestes cavitats es podria produir la fusió freda. En el col·lapse també s'emet llum, fenomen conegut comsonoluminescència.
La fusió freda és el nom genèric dau a qualsevol reacció nuclear de fusió produïda a temperatures molt inferiors a les necessàries per a la producció de reaccions termonuclears (milions de graus Celsius).

Aplicacions Mèdiques

Sistemes Doppler

Per al mesurament de flux sanguini i estructures en moviment. Amb freqüències de treball de 2 i 4 MHz aquests equips permeten tenir una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • APLICACIÓNS OFIMÁTICAS
  • Aplicacions Nanotecnologia
  • Aplicacions reaccions redox
  • Aplicacions robotica
  • Aplicacions educatives per a mòbils. Realitat augmentada
  • Aplicacions Ley De Ohm
  • Hardware software y aplicacions
  • Els Cientifics Són Responsables De Les Aplicacions Dels Descobriments?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS