Apocalypto (català)

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2012
APOCALYPTO




SINOPSI:
El caçador Arpa de Jaguar viu amb la seva dona embarassada, el seu fill i el seu pare en un idíl·lic poble de la selva mesoamericana. De cop i volta, el poble ésatacat per uns ferotges guerrers maies i és obligat a veure com maten el seu pare. No obstant això, aconsegueix ocultar la seva dona i el seu fill en un forat a terra (segurament es tracta d'unpetit cenote) dels guerrers. Arpa de Jaguar és, juntament amb altres membres de la seva tribu, fet presoner i dut a una ciutat dels enemics. Pel camí es troben una nena que segurament ha contret laverola. Mentre un dels soldats la manté allunyada amb un pal per evitar que els infecti, ella profetitza que el sol es farà fosc i arribarà la fi dels poderosos maies.
A la ciutat, les dones són venudescom a esclaves mentre els homes són pintats de blau i duts a una piràmide on seran sacrificats. Quan Arpa de Jaguar és a punt de ser sacrificat, el sol es fa fosc (hi ha un eclipsi solar). Això ajudaals sacerdots a mantenir el seu poder, ja que demostren als maies tenir una comunicació directa amb el déu del sol. Després de mirar al rei, el sacerdot suggereix al déu del sol que es torni a ferclar si ja no li calen més sacrificis i, aleshores, es torna a fer clar, per la qual cosa dedueixen que no calen més sacrificis.
Aleshores Arpa de Jaguar i altres presoners són duts a un camp on hande córrer per la seva vida mentre els disparen fletxes. Arpa de Jaguar és tocat per una fletxa i cau a terra. El fill del general que els fa captius és a punt de rematar-lo quan Arpa deJaguar aconsegueix fer girar el punyal i matar-lo. Aleshores fuig a la selva mentre el general i els seus homes el persegueixen. A la selva, Arpa de Jaguar fa servir les seves habilitats de caçador per matar elsseus perseguidors. Quan el general ja ha mort i només queden dos soldats vius, Arpa de Jaguar es limita a fugir quan, de cop i volta, els perseguidors veuen l'arribada dels vaixells espanyols i es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apocalypto
  • Apocalypto
  • Apocalypto
  • apocalypto
  • Apocalypto
  • Apocalypto
  • Apocalypto
  • Apocalypto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS