Aporías de la reforma constitucional en España

Páginas: 3 (553 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
Aporías de la reforma constitucional en España
(El Cronista del estado social y democrático de derecho, Ramón Punset,  ISSN 1889-0016, Nº. 31, 2012, págs. 26-34)

Presentació
El text següentque ens disposem a comentar és un article anomenat Aporías de la reforma constitucional en España, que esta contingut dins de El Cronista del estado social y democrático de derecho.
És un text publicatl’any 2012 i pertany a la trenta-unena entrega de El Cronista del estado social y democrático de derecho.
El text de Ramón Punset és un article o text periodístic que són aquells textos on la sevafinalitat és informar sobre fets i temes d'interès general i que es recullen a la premsa escrita i en la premsa oral. A més d'informar, també es permeten opinions o crítiques sobre certs fets,valoracions, comportaments i actituds com es en aquest cas.
Aquest text pot anar dirigit en general a un públic molt extens però amb una base i uns coneixements bàsics en Política i dret constitucional.L’autor és Ramon Punset Blanco que és un reconegut catedrátic de Dret Constitucional de la Universitat d’Oviedo

Idees principals
El text de Ramón Punset s’estén a partir del concepte de reformaconstitucional en el sistema polític Español. Es refereix als propis processos per realitzar-la, a com fer-ho i al que molts cops suposaria. També cal afegir que ho exemplifica amb alguns casos del’actualitat com es el cas del dret a decidir que reclamen catalans i bascos. Una reforma constitucional suposa modificació de la Constitució d'un Estat. La Reforma Constitucional té per objecte una revisióparcial d'una Constitució i la substitució d'una o diverses de les seves normes que no modifiquin l'estructura i principis fonamentals del text Constitucional. Ramón Punset reconegut jurista constitucionalexplica també amb exemplificacions la complicitat que suposa la reforma d’una Constitució com l’espanyola i explica amb detall molts dels àmbits que afectaria, així com la xarxa d’influències i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • REFORMA CONSTITUCIONAL
  • REFORMAS CONSTITUCIONALES
  • Reformas Constitucionales
  • Reformas constitucionales
  • Reforma Constitucional
  • Reformas Constitucionales
  • REFORMAS CONSTITUCIONALES
  • las reformas constitucionales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS