Apple Computers

Páginas: 5 (1114 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
El naixement d’Apple.

Apple Inc. És el nom de la multinacional nord-americana, amb seu central a Cupertino (California ) i que es dedica a la producció d’equips electrònics ( iPod, iPhone, iPad ) i al disseny de software ( iTunes, Mac OS X, Logic Pro ) com a principals activitats.

Per entendre el present de la companyia, cal remuntar-se fins l’any 1976, on dos joves ( Steve Jobs i SteveWozniak ) l’un amb una gran visió comercial i l’altre apassionat per l’electrònica, i amb l’afany de construir la seva pròpia computadora. Decideixen fundar una petita empresa ubicada en el garatge de Jobs, a partir del capital obtingut de la venda d’una calculadora i una furgoneta.
En aquell moment neix “ Apple Computer Company” i es llença al mercat l’Apple I , la primera computadora d’uspersonal. Tot i les escasses unitats venudes, va ser un èxit, mes de l’esperat pels dos empresaris, la qual cosa va permetre reinvertir els beneficis obtinguts de les vendes, i aconseguir nous inversors de capital per la creació d’una nova maquina mes sofisticada, l’ Apple II.
Amb la segona màquina, va ser on Apple es consolida com un fort competidor en el mon de les computadores, arribant a vendremilers d’unitats i obtenint ingressos milionaris.

Al 1980 Apple surt a borsa, convertint automàticament a tots els seus accionistes en milionaris , fins al punt que la famosa revista Fortune 500 va nombrar a Steve Jobs com “ la persona mes jove en arribar a milionari “.

Durant de la seva existència Apple, ha sofert diverses crisis, provocades pels mals resultats de l’ Apple III , l’absènciade software compatible i el llançament al mercat d’un ordinador molt mes econòmic per part del principal competidor IBM.
La situació es va fer tan insostenible, que al 1985 el seu propi fundador, Steve Jobs, va ser acomiadat i expulsat de l’empresa que ell mateix havia creat.

Els camins d’Apple i Steve Jobs es van separar momentàniament, però Jobs no es va rendir i decideix començar un noucicle, fundant l’empresa NEXT.
Les vendes de NEXT eren relativament baixes, però comptaven amb un sistema operatiu innovador i atractiu.
Apple es trobava perduda en mig d’un oceà, i decideix emprendre un nou rumb empresarial començant per comprar l’empresa NEXT.

Steve Jobs torna a Apple al 1997, i a partir de la base del software que ell havia dissenyat a NEXT, es crea el nou sistema operatiuconegut com a MAC OS.
Es cancel·len investigacions i projectes anteriors , i es destinen tots els esforços en la creació d’una nova maquina revolucionaria, l’iMAC. Constitueix una nova visió de la informàtica : incorpora el monitor i la CPU en un mateix nucli, disposa de ports USB i d’un nou sistema operatiu molt atractiu i intuïtiu per a l’usuari.

Gracies a l’èxit de l’iMAC , Apple torna aobtenir bons resultats, basats en la innovació i el saber reinventar-se davant les adversitats dels mercats i els competidors.

A partir d’aquest moment, apareix l’iPod(reproductor mp3), iPad(tablet), iPhone (smartphone) revolucionant per complert el mercat dels aparells electrònics i la telefonia mòbil, catapultant a l’èxit mundial a Apple.

Es crea iTunes , la botiga digital de contingutsmultimèdia creada per Apple, però compatible per a altres plataformes com Windows, per tal de permetre sincronitzar tots els elements adquirits als usuaris de qualsevol sistema operatiu.
En els darrers anys, Apple ha centrat gran part dels seus esforços en altres continguts digitals com iCloud, que es un servei d’emmagatzematge de dades dels usuaris, per descarregar-la posteriorment en qualsevolaparell (iPhone, iPad...) o la AppStore , que permet buscar i descarregar aplicacions per a qualsevol dispositiu que funcioni amb el sistema operatiu Mac OS.

Tota aquesta innovació tecnològica , ha permès gaudir a Apple d’una posició avantatjada davant els seus competidors, tant en telefonia mòbil , ordinadors i tablets, i li ha reportat grans beneficis fins el punt de convertir-se en l’empresa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apple Computers
  • Computers
  • Computers
  • Computers
  • Computers
  • Computers
  • apple
  • Apple

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS