Apple

Páginas: 19 (4654 palabras) Publicado: 9 de abril de 2011
Anàlisi extern:

3.1 Entorn:

Com a entorn, podem considerar varies posicions que poden afectar a una o altres variables de la nostre empresa. Quan parlem de la nostre empresa parlem de “Apple” com una organització americana innovadora i tecnologica.
El nostre entorn està situat a la ciutat nord-americana de Cupertino, concretament a la zona sud de la badia de San Francisco i al nord deCalifornia. La ciutat pertany al comptat de “Santa Clara” que té un espai de 1312 milles quadrades. La província de la vall recorre des de nord a sud el comptat. Avui en dia el comptat és el centre de treball de tota la regió ja que té més d’una quarta part dels treballs de la badia.
Cupertino és una ciutat innovadora, ja que té diferents projectes a les seves mans per tal de involucrar l’energiarenovable a les persones que hi viuen. Apart de les renovables el biodièsel és un dels altres objectius del comptat de California.

Aquesta petita ciutat pertany a una regió que és més coneguda per tota la comunitat americana i es comença a conèixer a nivell mundial, té el nom de SILICON VALLEY. Té establert aquesta regió aquest nom per “culpa” del periodista  Don C. Hoefler que va fer unaassocicació de paraules on “silicon” tenia com a significat “Silici”, fent referència a la alta concentració de industries a la zona relacionades amb els semiconductors i les computadores. En referència l’altre terme de la paraula composta, indica la situació on està ubicada, és a dir a la vall de Silicon.

Fins fa poc ha esta considerat la millor residència del tots els Estats Units per els queviuen i treballen. Aquesta consideració ve considerada en major part per el bon clima que té ja que és de l’estil mediterrani amb una temperatura templada durant tot l’any per la zona geogràfica i per la seva proximitat al oceà pacífic.

Per acabar de donar importància a la ciutat on tenim una de les empreses tecnològiques més importants del món diem que el comptat, és el novè de tot Amèrica enmatèria de quantitat poblacional. Concretament és de casi 1.7 milions de persones distribuït entre 15 ciutats importants. Aquestes ciutats d’importància son: Campbell, Cupertino, Gilroy, Los altos, Los altos hills, Los gatos, Milpitas, Monte Sereno, Morgan Hill, Mountain View, Palo Alto, San José, Santa Clara, Saratoga i Sunnyvale.

Un cop vista la argumentació no és cap curiositat que Apple estiguiestablida en el marc de “Silicon Valley” ja que podem definir-ho com el punt neuràlgic de la tecnologia i el coneixement americà. Ho anomenem com el punt neuràlgic ja que és la zona amb major concentració d’empreses del mateix sector com per exemple : GOOGLE, EBAY, HP, Microsoft, entre d’altres.

Si ens posem a observar els factors d’entorn que afecten a Apple, consideren que afecten:

Factoreconòmic

Dintre d’aquesta branca els factors que més afecten a la nostre empresa son:

• Poder adquisitiu: Per poder obtenir bons resultats i que el poder adquisitiu de tota persona que estigui interessada en la tecnologia, és necessari poder definir un bon target on enfocar el producte de l’empresa. En aquest cas té un ventall molt ampli de producte que tenen capacitat per qualsevolpersona capacitada per dominar la tecnologia. Els condicionants que marquen aquest “tot els qui vulguin” ve donat per la variable exposada, el poder adquisitiu, amb això volem dir que són productes amb uns preus elevats i en aquests pas és on només podran ser adquirits els producte per aquelles persones que de veritat estiguin interessades i puguin pagar-ho.

• Nivell de vida dels clients:Sería una variable conseqüent amb la definida amb anterioritat on marca el poder adquisitiu dels clients potencials. És a dir només podran comprar el producte aquells que tenen suficients recursos per establir la transacció i disfrutar dels productes.

• Impostos: Degut a les diferents activitats que duen a terme Apple s’han de pagar una sèrie d’impostos.
A nivell de propietat, Apple ha de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apple
  • apple
  • Apple
  • Apple
  • Apple
  • Apple
  • apple
  • Apple

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS