APSOCECAT

Páginas: 3 (592 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2015
Mòdul 5
Dades de l’alumne/a
Data d’entrega
Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació

Curs: 14/15
Nom i cognoms: Anna Cases
13 Maig 2015


Activitats: APSOCECAT.


Es una associacióCatalana per a Persones Sordcegues, amb o sense discapacitats afegides i les seves famílies. Va ser fundada l'any 1999 per un grup de pares amb fills amb sordceguesa congènita. Des de llavors l'organitzacióha anat creixent i adequant els projectes als recursos existents.

Gràcies a l'extraordinària qualitat humana i professional d'aquests voluntaris, s'han pogut afrontar algunes de les múltiplesnecessitats del col·lectiu. Em sembla fascinant que es treballi amb aquestes ganes i voluntat.

Les necessitats del col·lectiu de persones amb sordceguesa.

Les persones amb sordceguesa tenen una grandificultat o impossibilitat per captar els sentits, segons quins estímuls externs i per tant, accedir al món que li envolta. Aquesta circumstància afecta a la vida de la persona en totes les sevesfacetes: física, psicològica, social, laboral i cultural.

Presenta unes característiques molt diferents, sobretot segons l'edat en què apareix. En el cas de les persones amb sordceguesa congènita la laborfonamental és la de construir el món en la ment del nen. En el cas de la sordceguesa adquirida, tenim, en canvi, la labor de reconstruir de nou un món ja conegut.

Les persones amb sordceguesaadquirida han tingut ja experiències visuals i/o auditives i han adquirit un bagatge de coneixements. A més, tenen una clara consciència de la pèrdua sensorial, ja que han perdut el sentit en el quals'estaven recolzant abans, o bé, han perdut tots dos alhora.
La comunicació total com a eina de comunicació amb aquestes persones.

Amb aquestes persones amb necessitats especials tenen dificultat en lacomunicació oral. Per ajudar-los a entendre a uns altres i ser compresos pels altres, la comunicació ha de ser mirada més enllà del discurs oral. Els diversos mitjans i tècniques utilitzades pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS