Apuntes Contabilidad

Páginas: 33 (8029 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
1. La comptabilitat de direcció, les funcions de producció i l’anàlisi econòmic dels costos
Aclariment conceptual sobre els criteris de valoració dels productes;
Hi ha dos aspectes diferenciats sobre el concepte de valoració;
Criteris per determinar el valor que se li assigna al producte cost identificat o específic.
Criteris per determinar el moviment d’estoc al magatzem FIFO, LIFO,NIFO, PMP, etc.
Cost identificat o específic: Valora cada producte pel cost que ha representat individualment. El cost d’un producte X, no condiciona el cost de Y tot i aquests siguin del mateix tipus o substitutius.
Això es dóna en productes específics d’alt valor (com quadres) només se li pot aplicar el criteri de valoració de cost identificat. Per tant, el tipus de producte condiciona el criteride valoració que se li ha d’aplicar. En productes específics i d’alt valor el criteri de valoració i de moviment d’estoc coincideix per obligació.
1.1 El marc conceptual de la comptabilitat de direcció, comptabilitat financera i comptabilitat de costos

La comptabilitat de direcció; Es desglossa en la comptabilitat financera i la de costos. La comptabilitat de direcció genera una informaciódetallada o analítica de com, on i en quines circumstàncies es generen els resultats, que comporten variacions de capital.
Aquesta ha d’interpretar quins són els costos totals associats a l’empresa període a període, incloent els costos d’oportunitat que no pot considerar la comptabilitat financera.
La comptabilitat financera; té unes normes que l’emparen en el PGC. Opera la comptabilitatexterna de l’empresa, la que serveix per a tercers. Té l’objectiu de reflectir la realitat economicofinancera de les operacions i subministrar informació comprensible i útil perquè els usuaris prenguin decisions econòmiques, mostrant una imatge fidel del patrimoni, situació financera i resultats de l’empresa, facilitant la predictibilitat de la situació futura d’aquesta.
La comptabilitat de costos; Elcost d’un producte, un servei, una activitat, etc. està composta pels costos directes més una part proporcional dels costos indirectes. El problema central de la comptabilitat de costos està a la validesa que se li dóna al repartiment dels costos indirectes.
Els models de costos són els diferents procediments utilitzats per assignar i acumular els costos dels productes i calcular el resultatperiòdic. A més controla l’activitat dels responsables de les activitats o seccions i dóna informació rellevant per la presa de decisions.
Els costos directes no presenten dubtes raonables sobre la seva assignació en el cost dels productes.
Els costos indirectes no troben una explicació ni justificació objectiva en la seva imputació en cada un dels productes obtinguts.
La comptabilitat de costosha aconseguit construir varis models de costos a través del mètode inductiu, aquest model inductiu tracta de quantificar en xifres concretes les diferents alternatives empresarials, amb l’objectiu de proporcionar informació de més valor o utilitat per la presa de decisions amb el mínim cost.
Els principis generalment acceptats en la comptabilitat de costos han de representar;
Una interpretacióquantificada de les lleis econòmiques, tècniques i socials que regeixen les activitats empresarials.
Han d’estar orientades a aconseguir que la metodologia destinada a obtenir aquesta informació útil per la presa de decisions tingui les majors garanties possibles.
Tot model de comptabilitat de costos, rendiments, resultats i desviacions s’han de basar en la interpretació, explicitació, iquantificació de les relacions funcionals que s’expressen sota la funció de producció: x=fv1, v2, vn…b1, b2, bn que relaciona tota l’activitat empresarial.
Els models de costos més importants són:
Model de costos inorgànic
Model de costos orgànic
Model de costos per comandes
Model de costos per processos
Model de Direct Costing Evolucionado
Model de costos per activitats
Aquest últim, és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes de contabilidad
  • APUNTES CONTABILIDAD
  • Apunte De Contabilidad
  • Apuntes contabilidad
  • Apuntes de contabilidad
  • Apuntes de contabilidad
  • Apuntes de contabilidad
  • Apuntes Contabilidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS