Apuntes del inconsciente

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
Freud és molt important malgrat la psicoanàlisi (= Freud), la psicoanàlisi és una pteràpia, mentre que Freud és un escriptor i un pensador (opinió de H Bloom). Des de lpunt de vista e la filosofia,Freud és molt important perquè va marcar un canvi extraordinari en l'antropologia.
“No som els amos de la nostra pròpia casa”
TRIEB: Paraula alemana que utilitzava Freud en referir-se a la pulsió(energia). Des de 1920 Freud es va dedicar a l'Erosi (=plaer), malgrat que més enllà del plaer hi ha l'agressivitat.
La frase amb la qual Freud defineix els somnis és: “el somni és la realitzaciódisfrassada d'un desig insatisfet”. Hi ha diferències entre la interpretació o la visió antiga del somni i l'explicació de Freud:
1. A la interpretació tradicional del somni és que el el somni parlava delfutur, ens deia el que ens passarà = Freud: el somni ens parla del passat, del que ha hem viscut però DESCONEIXEM (d'una manera o una altra; ex: inconscient, que hàgim oblidat...). Freud diu “Maioblidem res en el fons” perquè el que creiem que hem oblidat passa al nostre inconscient i continua operant en el present. No depén de nosaltres oblidar o recordar.
2. La interpretació clàssica delsomni és que el somni és una peli o una història que té un tot (introducció, cos...). Freud contradiu aquesta idea ja que com diu que el somni es pot interpretar només fragmentant, mai com un tot. (ex: Elperro andaluz. No es pot entendre com un tot i no tindrà sentit si relacionem totes les escenes entre sí, sinó que hem de fragmentar-les).
3. Simbologia. Hi ha símbols que es van repetint (Freud),cosa que és diferent del que diuen els antics, ja que diuem que els símbols mai no signifieques el mateix.
Freud diu que els símbols tenen la mateixa significació pPERÒ associant-los amb els somnisque es tenen, tampoc és alguna cosa fixa.
Per Freud el contingut manifest del somni és la història global del somni. Hi ha diferència entre el que recordem de la història del somni i el que hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Inconsciente
  • Inconsciente
  • Inconsciente
  • Lo inconsciente
  • inconsciente
  • el inconsciente
  • Lo Inconsciente
  • El Inconsciente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS