Apuntes Metodos De Investigación

Páginas: 14 (3427 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
Tenim una realitat que té 3 visions/dimensions:
* Ontològica
* Epistemològica
* Metodològica
El positivisme: és una manera de pensar que parteix de l’experimentació, és a dir, tocar, mesurar, pesar... el mètode s’anomena quantitativament. És un mètode creat fa mes de 300 anys.
El constructivisme: és una manera de pensar en que el bo és el que es sent. La metodologia ésqualitativament.
Aquests dos corrents, veuen les diferents visions de la realitat de manera diferent:
Visió ontològica Com veuen la realitat?
* Positivistes: Veuen la realitat com única i fragmentada, Exploren la realitat, el que es pot mesurar, i aleshores la fan general. Hi ha independència entre els pensaments i les accions.
* Constructivistes: La realitat es construeix, no és única nifragmentada. Una construcció que depèn dels significats i pensaments (valor que donem a les coses). “La realitat del demà és el que creem avui”.
Visió epistemològica
* Positivistes: el coneixement que adquireixo de la realitat és neutral i lliure de valors. La relació que hi ha entre l’investigador i l’objecte d’investigació és dual, és a dir, estan separats, hi ha un distanciament (dualisme)
*Constructivistes: el coneixement és el resultat d’un procés interactiu, de les relacions entre les persones (monisme). L’investigador s’involucra amb l’investiga’t.
Visió metodològica
* Positivistes: el mètode que s’ha d’utilitzar per trobar la realitat és l’experiment i l’observació sistemàtica. No té en compte els sentiments. És estricte i objectiu.
* Constructivistes: elconeixement s’ha de buscar amb mètodes que permetin una interacció, un consens en el procés d’investigació. És subjectiu.
CONCEPTE CIÈNCIA (Quan s’utilitzen mètodes quantitatius, s’obtenen uns coneixements que es consideren ciència (pensament positivista).
Atenen uns paradigmes (qualitatiu o quantitatiu) mitjançant una recerca, obtinc uns coneixements. Aquests quan s’han obtingut pel mètode científicestan reconeguts com a ciència, per tant, són fiables. Després de la guerra mundial es comença a tenir en compte les persones. Els qualitatius consideren que lo seu també és ciència si es segueix una metodologia.
El coneixement científic
Els resultats que s’obtenen del mètode científic es coneixen per lleis (del paradigma quantitatiu).
Teoria: Conjunt de lleis
Models: Representació gràfica deles teories
Paradigma: Un model, teoria, conjunt de regles sobre una mateixa manera de pensar. Són maneres de pensar o pautes per investigar, quan i com s’investiga.
Evidència: Davant d’un fet o coneixement, com es troba el subjecte o l’objecte. La seva naturalesa, no permet interpretacions.
Experiència: Acumulació de coneixement i destreses que s’adquireixen d’acord a l’entorn de determinadescircumstàncies o aspectes.
Experimentació: Mètode pel qual es disposa amb la finalitat de mesurar impressions, fets o relacions (en els dos paradigmes).
Mètode: Segons qui ho diu, canvia el significat. El mètode és el conjunt de procediments que serveixen per abordar un problema, mitjançant una investigació.
Metodologia: La lògica dels mètodes, l’estudi dels mètodes; tindre en consideraciól’explicació, la descripció i justificació dels mètodes.
Tècniques: Formes i modalitats en la que es pot concretar les etapes dels mètodes. “N’hi ha una part del mètode que necessito buscar informació, agafar una tècnica ; ex. Internet per trobar aquesta informació”. S’han de raonar.
Metodologia
Mètode A técnica 1, técnica 2, técnica 3
Etapa 1 Mètode B tècnica 1, tècnica2, técnica 3Mètode C ….

Etapa 2….

PRESPECTIVES METODOLÒGIQUES
1. Metodologia empírica-analítica: correspon al paradigma positivista, és a dir quantitativa. Va a buscar la verificació, descripció, control, predicció, és a dir explicar la hipòtesis.
2. Humanístic interpretativa: correspon al paradigma constructivista, és a dir qualitativa. Pretén interpretar, comprendre la realitat, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes de metodos y tecnicas de investigacion
  • Apuntes metodos
  • Apuntes de metodos
  • metodo de apuntes
  • APUNTES METODOS
  • métodos de apuntes
  • Apunte metodos
  • Metodos de investigacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS