Apuntes

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2014
U.F. 2 ATENCIÓ I CURA DE L’ALIMENTACIÓ DELS INFANTS
N.F. 1 Necessitats bàsiques: alimentació infantil
1. Alimentació més enllà de la nutrició
L’alimentació ha evolucionat al llarg de la història.L’oferta alimentaria dels països desenvolupats supera les necessitats mitjanes de la població. Per això, en moltes ocasions es menja més del compte per experimentar sensacions visuals, olfactives otàctils.
Moltes vegades, la gana que fa menjar a les persones en diverses ocasions al día, no té res a veure amb la necessitat de repondre les energies consumides.
L’alimentació té un paperessencial en altres àmbits:
z Alimentació i relació: la primera experiència alimentària és paral•lela a la primera experiència de relació amb altra persona. A través de l’alimentació el nonat comença larelació infant-adult. A partir d’aquest procés es creen vincles afectius, ja que l’alimentació és una necessitat bàsica que ha de satisfer l’adult.
El fet de satisfer necessitats bàsiques contribueixa alleugerir tensions i a experimentar sensacions de plaer. Aquestes ajuden a configurar la forma de percebre les coses i les persones de l’entorn i de relacionar-se amb elles. Aquesta relacióafectiva ajuda al nadó a desenv. la seva confiança i diàleg. Moltes de les activitats relacionades amb l’acte d’alimentar-se són la base del se procés d’expressió i relació i ajudaran a fomentar altrescapacitats com investigar i voler saber. L’activitat de l’adult en aquesta relació és molt important. Cal que respecti els seus horaris, ritmes i preferències. Això suposa l’inici d’un diàleg entre elsdos que ajuda al desenv. de la independència del petit.
z Alimentació i cultura: totes les cultures han desenv., generació rere generació, diferents sistemes d’alimentació per assegurar-se lasupervivència. Això ha donat lloc a tradicions i rituals al voltant del menjar. L’alimentació està lligada als valors de cada cultura i entorn al menjar, el nen viu i aprèn experiències que l’ajuden a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunte
  • Apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • Apunte
  • apuntes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS