Apunts Antropologia

Páginas: 25 (6028 palabras) Publicado: 13 de junio de 2012
Introducció: L’origen de l’home:
Una de les característiques pròpies dels humans és caminar i l’altre es parlar. (Si no hi ha algú que acompanyi a ensenyar a parlar i caminar, el ser humà no aprèn). Som humans perquè podem moure coses amb la mà i amb la ment. DIALEG: Procés en xarxa en el que hi ha un flux d’informació. MEME: Unitat d’evolució cultura. Similar a una representació mental.[i] [Ri] Informació Representació mental.
“EPIDEMEOLOGIA DE LES REPRESENTACIONS MENTALS”: Idees/hàbits, conceptes/maneres de fer i fets/costums. Aquests es programen com els virus i s’hi pot sacrificar la vida per un d’aquests ideals. PROPAGACIÓ D’IDEOLOGIES. MEMEPLEXES: S’agrupen entre ells i actuen al igual que les cèl·lules.
Fa 7.000.000/8.000.000 d’anys, a l’Àfrica, entre Kènia iTanzània, a Dubai, es troba el primer fòssil humà. L’Australopitecus Afarentis, trobat per un matrimoni, els Lezney. Un ximpanzé te 6 vegades més la força d’una mà que la nostra i es ambidextre, en aquell fòssil l’hi van posar “Lucy” (en honor a una cançó dels bittles), degut al pas del temps, està atrofiat però es sap que caminava dreta. Els moviments depenen de les frontisses, les articulacions. Lesarticulacions relacionades amb la mà permeten infinits moviments humans de la mà. L’increment de volum cerebral és degut al moviment de la mà, a les proteïnes de la dieta i per el tema del llenguatge.
GEHLEN ARNOLD “El hombre”: Parla d’un concepte que es diu la fantasia del moviment, el cos té una memòria dels moviments. Aprenentatge del moviment que permeten el desenvolupament cognitiu. Molta partdel desenvolupament cognitiu és fruit de la interacció amb el medi.
Segons alguns autors, quant pensem, movem objectes amb la ment.
*Història del nadó que s’adona que assenyalant altera el medi i el comportament de la mare, perquè acabarà tenint a les seves mans allò que desitja. (NEURONES MIRALL). Per exemple: El bebè, la mare l’hi parla, apropa el bebè al llenguatge. El bebè comença a veureque pot arribar a tenir que què vol amb les paraules i per tant comença a entendre el llenguatge i la seva funció.
Comença una època de desertificació a l’Àfrica, apareix una sabana. Creixen unes herbes amb les quals ens hem d’adaptar. Herbes d’un metre, s’ha d’anar de puntetes, les mans queden lliures degut a la pinça que poden fer amb l’índex i el polze ens perfet agafar fruits petits un a un,hi ha doncs un canvi de dieta. Per tant el volum cerebral que s’estén degut al canvi de dieta, el moviment de la mà i la cohesió social, treure’s els polls (cotilleo dels humans).
De les primeres coses que comencen a fer un cop aprenen el llenguatge és mentir. Neurones mirall (Pensament = Moviment), les neurones mirall permeten esbrinar que pensa l’altre, per tant cal mentir per evitar que veginel nostre moviment. Els homes que juguen escacs han de saber llegir la jugada que tenen davant.
SISTEMA IMMUNOLOGIC: Per tant, en confiança les defenses baixen perquè no hi ha amenaça d’atac per part de tercers.
Tornem a la Lucy: Te els malucs reduïts, apretats i el part es impossible per el tamany del nen i el desenvolupament del seu cervell. PEDOMORMOSIS = PAIDOMORFOSIS: La cria humana neix enun estat de desenvolupament molt reduït, per tant la necessitat d’aprendre, el esser humà com a esser inacabat. Per acabar-nos de fer necessitem educació.
Tant en el home Neandertal com el Sapiens comparteixen el gen FOX P2, un gen que no te perquè estar activat. Aquest gen determina la capacitat de parlar. El dubte que aquest gen és que el Neandertal alguns diuen que no podien parlar, altres si.Actualment, problemes d’aprenentatge i de parlar en qüestions genètiques son alteracions del gen FOX P2.
Sabem que tenien pensament simbòlic. Per exemple, en els enterraments hi ha simbolisme d’una altre vida. Cap amic te consciència de la mort. Fa 10.000 anys ja no quedaven Neandertals, no tenien gaire eines per matar a distància, els cromanyons si.
Vygotski: Diu que fem l’acció mitjançant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia I Apunts
  • APUNTS
  • Apunts
  • apunts
  • APUNTS
  • apunts
  • apunts
  • Apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS