apunts historia disseny

Páginas: 6 (1402 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
Historia del disseny

Comentari lectura flinn ( orígens revolució industrial ) 3 març
Comentari lectura utopies ( moro- Campanella ) 5 març

Primer dia : revolució industrial

Segons dia :

El ferro colat va ser un dels materials que van sorgir en aquella època i van ser molt importants, era un material que s’obtenia d’una forma econòmica i d’una forma més ràpida, i els queagafen el ferro per treballar són els enginyers que tenen una mentalitat més lliberal. I feien servir aquet material per fer ponts de ferro .
La amplada del pont de ferro li deien la llum i aquets enginyers es van trobar amb un problema on havien de revestir les estructures de ferro de pedra de fusta per que agradi més estèticament. Però el pont sobre el Severn a Colbakdale en van fer de formaque no portes cap revestiment que sigues igual de com venia de la fàbrica subjectat per una base de formigó.

Pont sobre el támesis; hi trobem un altre avantatge sobre una estructura metàl·lica, com que el ferro es pot fondre es pot muntar estructures premuntades i portar des de la fàbrica peces i en sèrie i muntar-les allà mateix

Ponts parís :

Céssart i Dillon: pont de les arts 1802pont més antic de paris; a un col·lectiu de pintors ( impressionistes ) els hi agrada pintar ponts ex: Renoir que fa una vista de parís des del pont de les arts, aquest pon la seva estuctura base és de fusta . I el trobem al costat de un pont construït amb ferro .

* les estructures de ferro fos poden ser molt pimes i buides això fa que tinguin molta resistència i solidesa sense utilitzargaire quantitat. Hi han tres tipus : les circulars les aspes i “ rectangulars “.

le Gray : pont de Carrousel, actualment nomes conservem fotografies antigues de aquest pont per que es va refer.

pont Royal: és un pont etèria; molt fi que es dissimula amb l’ambient.

Germans Seguin : pont suspès sobre el rodano, és un pont suspès per cables metàl·lics 1824 això donarà lloc als pontssuspesos per cables; fet de ferro amb estructures de aspa.


Gustave Eiffel
Va fer la construcció de un pont de ferro amb un arc de viaducte on hi han vies per on passa el ferrocarril . també fa el pont de lluís I sobre el duero .
Les estructures del pont son metàl·liques i no les revesteix.

Gustave Eiffel va fer un pont que era molt semblant al pont de lluís primer però aquet erael viaducte de Garabi on a la part de alta passava el ferrocarril.

Moltes ciutats van seguir com exemple les tecnologies del ferro com podem trobar a Sevilla el pont de triana

Construccions amb arquitectura metàl·lica.
Una altres estructura de ferro molt important a parís va ser la opera de parís L: Garnier ; però està totalment revestida.
Les estacions dels ferrocarrils.

ALondres es va inventar una estructura de tren subterrània a la Charing – Cross 1867 actualment el metro.

A parís es fa una estructura metàl·lica ferro totalment revestida ; que és una fàbrica de xocolata feta per Jules Saulnier.

el projecte més important de europa és fa a parís; projecte dels Halles fet per Victor Baltard un mercat.

Tercer dia :

El pavelló nº8 anomenat pavelló debaltard va ser rescatat de la demolició i tornat a muntar per ser un espai cultural . és on antigament a parís hi havia el mercat.
La borsa de Paris la cúpula està feta d’estructures metàl·liques recobertes.

Barcelona : mercat del Born.

París i Boileau “ el bon Marché parís 1876 edifici dedicat a zones comercials; és un edifici fet amb materials metàl·lics seguint la idea de lesfàbriques. Però està recobert per tal de que no es vegin aquestes estructures. La estructura de l’edifici estava composta de diferents pisos i que des de qualsevol pis es pot veure la planta principal ( la base ). Aquet magatzem s’ha restaurat mentenin com era antigament.

Magatzem “ printemps “ Boulevard Haussntom de París; aquet edifici va ser restaurat però només s’ha conservat la part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts Disseny
  • Utopies historia del disseny
  • Apunts Historia Primer Trimestre
  • Apunts historia españa
  • Apunts Història Moviment Obrer
  • Apunts Història De L'Art
  • HISTORIA DISSENY
  • Apunts Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS