Apunts Tele

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2015
Apunts tele
La composició
Peter Jones: “arte de situar los elementos de una imagen de tal forma que la atención del espectador se concentre en el punto de interés”.
Tipus:
a) Disseny: Completallibertat per composar la imatge. Ex: Spot publicitari
b) Disposició: Només podem modificar mínimament els objectes que formen part de l’espai on estem treballant. Ex: quan vas a fer una entrevista i hasde modificar alguna cosa de l’espai.
c) Selecció: Es dona en aquelles noticies que són realment important. Es dona quan les particularitats del context fan que no es pugui modificar completament res ique s’hagi de treball la ubicació de les càmeres, exclusivament, acceptant la ubicació que se’ns dóna. Ex: A una sessió parlamentaria els periodistes tenen una zona destinada i s’ha de respectarPrincipis estètics de la composició
d) Unitat: Cadascun dels elements que conformen el contingut de la composició
e) Varietat: diferents maneres per presentar la unitat
Elements de la composició:
1) Massa:Objectes i personatges que apareixen en una imatge. No s’ha d’omplir l’enquadrament de talls, és a dir, de masses objectes perquè més temps ens necessitarà de modificar els elements que hiapareixen. ( Un pla té que durar uns 4 segons).
Respectar sempre el centre d’interès perquè estem despistant l’espectador
Evitar la simetria perquè no ajuda a crear tridimensionalitat, volum, etc.
Buscarl’equilibri entre els elements de la imatge i aplicar la regla dels tres terços.

2) Línia:
Les línies reals inherents al pla, és a dir, les diferents agrupacions dels objectes de la composició, lesrelacions que s’estableixen entre ells.
Identifica el moviment intern, destaca la importància del centre d’interès, perquè conduïm l’ull de l’audiència a aquests centre
3) To:
Ve determinat per lail·luminació i el color de la composició. Tot i que la massa i la línia condueixen l’ull de l’espectador al centre d’interès, sense una bona il·luminació no cridarà tant l’atenció del espectador.
Es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • APUNTS
  • Apunts
  • apunts
  • APUNTS
  • apunts
  • apunts
  • Apunts
  • apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS