Apunts Violencia Masclista

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
Estratègies de prevenció i d’intervenció en la violència de gènere
Normativa reguladora
Historia legal (Declaració Nacions Unides 1993)
Qualsevol acte de violència basada en la pertinença del sexefemení que tingui o pugui tenir un mal o patiment físic, sexual o psicològic per la dona, així com les amenaces d’aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen la vida pública com en la privada.
A l’estat espanyol. Caso Ana Orante 1997. L’evolució de les lleis de violència va lligada al discurs mediàtic i polític del moment (crim passional, violènciadomèstica, terrorisme domèstic, violència vers les dones, violència de gènere).
Llei 27/2003 de 31 de juliol reguladora de la Ordre de protecció de les víctimes de la violència domèstica. Innova ambl’activació immediata dels instruments establerts en els sistemes jurídics de les diferents administracions públiques: estatal, autonòmica i local.
Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures deProtecció Integral contra la Víctima de Violència de Gènere. Reconeix que els poders públics no poden ser aliens a la violència de gènere, ja que constitueix un dels atacs més flagrants a dretsfonamentals com la llibertat, la igualtat i la no discriminació proclamats en la nostra Constitució.
Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.
Àmbit subjectiu: totesles dones adultes i menors, així com els seus fills i filles dependents que visquin o treballin en territori català.
Àmbit objectiu: distinció entre formes i àmbits de manifestació. Violència física,violència psicològica, violència sexual i abusos sexuals, violència econòmica. Relacions de parella, àmbit familiar, àmbit social o comunitari (tràfic i explotació de dones i nenes; mutilació genitalfemenina; matrimonis forçats; violència derivada dels conflictes armats; violència contra els drets sexuals i reproductius).
Per què una llei de violència masclista?
La violència masclista és:
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts de violència juvenil
  • violencia masclista
  • APUNTS
  • Apunts
  • apunts
  • APUNTS
  • apunts
  • apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS