APUNTS D ALIMENTACIO

Páginas: 4 (888 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
TIPUS DE REC


Reg a manta: Consisteix a inundar mitjançant sèquies tota l’extensió dels conreus extensius, o només els solcs que hi ha sota les plantes hortícoles.
Reg per aspersió: Consisteix allençar aigua polvoritzada sobre el conreu des d’uns petits sortidors alimentats per canonades a pressió. Es pot aplicar mitjançant instal·lacions fixes per a conreus intensius, o mòbils per cobrirgrans extensions de conreus extensius.
Reg localitzat: Consisteix a aportar un fil d’aigua gota a gota o en microaspersió, a pressió molt baixa, directament sobre cada planta d’un conreu intensiu oarbori. La freqüència de reg és gairebé diària i té una eficiència molt elevada.

L’ELABORACIO


Pernil salat:

El procés d'elaboració del pernil és lent i laboriós, pot durar entre 15 mesos i 3 anys. Elprocés consta de 5 fases que resumim a continuació:

- Recepció de les matèries primeres.

En aquesta fase del procés s'extremen els controls de qualitat per garantir que la matèria primera arriba enunes condicions higienicosanitàries adequades, rebutjant qualsevol producte que no les compleixi.

- Salaó i rentat

La salaó és una de les formes més antigues de conservar la carn. En els nostres dieses continua utilitzant per aconseguir el millor pernil.
S'enterren els pernils o espatlles en sal intercalant capes de pernils entre capes de sal marina.




- Assentament

En aquesta fase les peceses deixen en cambres frigorífiques aproximadament 90 dies. Es busquen les condicions de temperatura i humitat perquè la sal es distribueixi uniformement per tota la peça, per tal d'afavorir ladeshidratació i conservació.
La temperatura es va elevant progressivament i es va reduint al mateix temps que la humitat.
Quan les condicions de temperatura i humitat dins de les càmeres d'assentamentcoincideixen amb les existents en els assecadors naturals, es procedeix al trasllat de les peces fora de les càmeres per passar a la fase de maduració.

- Assecat i Maduració

En aquesta etapa els pernils...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • T2 La Font D Alimentacio
  • El D a Mundial de la Alimentaci n
  • Noticias El D A Mundial De La Alimentaci N
  • Recopilaci D Apunts De Llenguatge Teoria I Harmonia
  • APUNTS
  • ALIMENTACI N HOY EN D A 12
  • Apunts
  • apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS