Apunts

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2015
NARRATIVA AUDIOVISUAL
La gent dels primers anys de la creació del cinema, no es pensaven la gran evolució que ha fet el cinema. Cada època viu en el sei mitjà. Actualment l’evolució és molt ràpida.Tenim que mirar els estris com si fossin antics per tal d’arribar a comprendre el que ve en el futur.
El videojoc té una construcció narrativa molt particular, però que agafa coses del cinema i de lanovel·la. El videojoc és molt important i es podrà desenvolupar narratives complexes.







Dramatúrgia cinematográfica

1. En les posicions més particulars del cinema, parteixen del pla (la unitatbàsica de la narativa).
2. La linealitat. El cinema s’entenia amb aquesta linealitat. El concepte d’escena ve del teatre. Hi ha una estructura de l’escena que dins d’aquesta hi ha els plans. Eldirector es troba davan d’un espai i té una càmera, ell planteja la forma de com fragmentar la realitat, però davant una sensació d’unitat. Abans hauré d’haver pensat com articular-ho, perquè tinguisentit. Aixó implica que abans es té una concepció de l’espai i aquest es transforma depenent d’alló que es vol.

El director primer té al cap el concepte d’escena, en al qual organitzarà els plansNovel·la clàssica

El novelista imagina una història amb uns personatges. Quan ho relata té al cap la manera de passar-ho al espectador. Primer hi ha una visualitat mental i desprès uns diàlegs, pensantsempre en que hi haurà un lector posteriorment.
L’espai engloba tots els element dramàtis, emocionals, ideològics, etc.
El concepte de seqüència: llegir-les primer per les escenes i desprès per lesseqüències.








El concepte va desenvolupar els plans, perquè no hi haura una altra manera. Les primeres càmeres tenien poca capacitat (uns minuts), a poc a poc cada vegada més temps. La pel·lícula de35mm durava 10 min. Orson Welles, pot desenvolupar un pla de 10 min per la capacitat de la tecnologia i la capacitat de creació.
Dos nivells:
Escena ( pensar un pla en relació amb l’escena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts
  • apunts
  • APUNTS
  • apunts
  • apunts
  • Apunts
  • apunts
  • Apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS