Aqüeducte de les ferreres. Analisi

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
Aqüeducte de les ferreres
Títol: Aqüeducte de les Ferreres.
Autor: Desconegut.
Cronologia: Segle I a.C
Estil: Romà Republicà tardà.
Tipologia: Aqüeducte.
Materials: Pedra calcària local(saldo).
Localització: Barranc dels arcs, Tarragona.

ANALISI FORMAL.
L’ aqüeducte de les Ferreres era el lloc per on tota l’aigua del riu passava fins al desguàs a la ciutat. Els elements desuport del tram aeri del aqüeducte eren els pilars de la base que sostenen els arcs de mig punt inferiors que alhora sostenen una plataforma amb els arcs superiors.  El material utilitzateren carreus rectangulars de pedra. L’ aqüeducte està construït per carreus rectangulars col·locats en sec. Els pilars inferiors estan formats per fileres de carreus esglaonats que formen piràmides truncades coronadesper cornises des d’ on arrenquen els primers arcs de mig punt, que acaben en una plataforma des d’ on s’aixequen els pilars superiors que tenen forma de prismes rectangulars, sobre els quals s’aixequen elssegons conjunts d’arcades de mig punt. Tots els pilars tenen una arrencada comuna de dos arcs que fan que l’estructura sigui molt més forta. Damunt de l’arcada superior esta el canal  per on circulaval’aigua entre dues parets de pedres arrebossades amb argamassa. El canal es va construir amb morter impermeable fet de calç i ceràmica.
Quan l’aigua arribava a la ciutat era recollida i depurada ambun gran dipòsit i després es distribuïa per la ciutat amb una xarxa de canonades de plom.

INTERPRETACIÓ.
Molts ponts estan envoltats de llegendes medievals, tots tenen en comú que el diable hi éspresent i que hi ha una ànima en joc.
La de Tarragona deia que un constructor ja havia aixecat dues rengleres però un fort temporal va fer caure la construcció. El constructor va invocar el dimoniperquè l'ajudés ja que només amb les seves arts malignes podia fer un pont que resistís tots els temporal durant anys.
Satanàs va aparèixer i li va dir que ell aixecaria el pont en una nit a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aqüeducte de les Ferreres
  • Aqüeducte De Les Ferreres
  • Aqüeducte De Les Ferreres
  • Laoocont i els seus fills, aqüeducte romà de les ferreres (pau)
  • Aqüeducte
  • ferrero
  • aqueducte de tarragona
  • Aqüeducte De Segovia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS