Aqüeducte de Segovia

Páginas: 4 (765 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
Aqüeducte de Segovia
Context històric
L’obra pertany a l’època de l’Imperi Romà que es desenvolupa entre el segle 27 aC. fins al segle 476 dC, concretament de l’Alt Imperi.
L’Imperi és la darreraetapa de la historia de la Roma antiga, posterior a la Monarquia i a la República. L’imperi fou una de les èpoques més importants en la historia de Roma i aquest edifici va ser construït en el momentde màxim esplendor com va ser l’Alt Imperi, quan semblava que Roma no tenia enemics. L’inici de l’Imperi s’edevé amb August, amb ell començà l’expansió de la civilització romana als poblesconquerits i la Pax Romana entre els s. I aC i el s. I dC. L’imperi assoleix unes dimensions tan grans que fan necessari divir-les en provincies i s’acostuma a dividir en dues etapes, l’Alt Imperi i el BaixImperi.
Més concretament, podem dir que es tracta d’una obra arquitectònica de la segona meitat del segle I i principis del segle II. Va ser atribuit a Trajà, Claudi, Nerva o Domicià. Trajà va ser unemperador de la dinastía Antonina i amb ell l’Imperi arriba a la seva máxima expansió i riqueses. En aquest moment es fan algunes de les construccions més importants. Es caracteritza per el fenòmen dela Romanització que és el procés pel qual Roma fa extensiu el seu idioma (el llatí), la seva religió, el seu dret i el seu art com a simbol d’ostentació de poder a tots els seus dominis.
La ciutatde Segovia va ser poblada fa molts anys. Durant l’època romana va pertanyer al convent jurídic de Clunia. Més tard la Hispania visigoda de Segovia va ser una sede de l’esglèsia católica. Es creu que vaser abandonada desprès de la invasió islámica. Però al 1088 va començar la repoblació de Segovia amb cristians procedents del nord de la Península i més enllà dels Pirineus de la mà d’Alfons VI deLeó i Castella, el gendre d’Alfons VI, el comte Raimón de Borgoña i Pedro de Agen.
Característiques
Aspectes formals
Es tracta de una obra romana concretament un aqüeducte, que és un conducte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aqüeducte De Segovia
  • Aqueduct of segovia
  • Aqüeducte
  • Segovia
  • segovia
  • aqueducte de tarragona
  • Aqueducte De Tarragona
  • Aqüeducte De Les Ferreres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS