aqsdfghj

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
Caracal·la










Lídia Ros Salas
1r Batxillerat Humanistic
Cultura Llatina
Marta Planas



















Índex
1.Origen de caracal·a
2.Política interior
3.Política exterior
4.Curiositats
4.1.Caràcter
4.2.Família
5.La moneda









Origen de Caracal·la

Caracal·la va nèixer a Lugdunum, la Gal·lia, el 4 d'abril del 188 d.C i vamorir a Harran, la Pàtria, el 8 d'abril del 217 d.C.
El seu nom original era “Lucio Septimo Basiano” però el va canviar als 7 anys per “Marcus Aurelius Antoninus”, amb l'idea de enllaçar la dinastia dels Severs amb la dels Marc Aureli ,tot i que més endevant serà conegut amb el sobrenom de “Caracal·la” que fa referencia a una capa llarga d'origen “galo” la qual va introduir a Roma.2.Política interior
Caracal·la al 196 d.C, va rebre el titul de Cèsar, per tant succesor, llavors és quan el seu pare li va canviar el nom per “Marcus Aurelius Antoninus”, i més tard al 198 d.C amb la victoria d'Orient del seu pare el van proclamar Augusto, per tant co-emperador, junt amb el seu germà “Publio Semptimo Geta” , però entre els dos germans no hi havia una bona relació i com que Caracal·lavolia tot el poder per a ell va manar assesinar al seu germà.
Malgrat els desitgos de Semptimo Sever perque ambdós germans regnessin en pau , Caracal·la, només accedir al tró va planejar l'assesiant del seu germà.
Tot i els esforços de la seva mare per aconseguir la reconsiliació, no va poder evitar la mort de Geta en els seus braços el 12 de febrer del 212 d.C. Per tant, el regant conjunt no vaarribar al any.
I amb el assesinat també va relacionada la mort de 20.000 persones que eren testimonis del assesinat o estaven a favor de Geta, entre ells la seva esposa Fulvia Plautilla, la qual era filla de Fulvio Plautiano i que s'havien casat l'any 202 d.C, obligat per el seu pare.

Caracal·la es presenta com un dels emperadors més sanguinaris, cruels i malgastadors de tota la història, ja quedurant el reu regnat va procurar enfortir el seu poder personal i va mantenir el “consilium Principis” com a òrgan assessor de les decisions de l'emperador. Caracal·la va destacar per les seves discrepàncies amb el Senat.
Caracal·la tampoc era un emperador molt popular per el poble ja que, la pressió a la qual va sotmetre als ciutadans de l'Imperi va ser enorme: va elevar al doble, és a dir d'un5 al 10%, els impostos sobre herències. Així mateix, va introduir una moneda de plata baixa, el antoniniano, ideada per solucionar els greus problemes econòmics, ja que el seu valor era de 1'5 denaris però en realitat era de 2 denaris. La seva introducció en el mercat monetari  va agreujar la situació econòmica.
Un altre motiu per el qual Caracal·la és descrit amb els adjectius anteriors  ésque va pujar la paga dels legionaris a 675 denaris , seguint el consell del seu pare, Septimi Sever de tenir sempre content l'excèrcit sense importar la resta de la població.


A més a més, en l'edicte del 212 d.C, en la constitució Antoniana, Caracal·la permetia la ciutadania a tots els habitants lliures però s'exclou a una minoria denominada “dediticii o dediticios”, aquests són els habitants deciutats derrotades per Roma, i que havien oposat resistència a la conquesta.Els seus habitants, els dediticios, podien ser assesinats o venuts com a esclaus. I no mencionava als esclaus, ja que en el dret romà no eren considerats persones, sinó que són considerats coses.
Aquesta llei va ser creada per tal de poder pujar els ingressos i per obtenir més diners, per a poder augmentar l'unitat delseu imperi, per poder pagar les legions i per a la creació d'unes grans termes fora de Roma, anomenades els Banys de Caracal·la
Caracal·la va convertir-se en un dictador militar ja que va tenir un regnat poc favorable per a la majoria de la població,excepte per als soldats.

3.Política exterior

Després de la mort del seu germà, va sortir de Roma, ja que la població l'odiava després de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS