aquarel·la

Páginas: 5 (1035 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
TREBALL SOBRE L’AQUAREL·LA





Marina Gallart
1r Btx C
Grup A
Aquarel·la
L’aquarel·la és una tècnica de pintura sobre paper o cartulina amb colors diluits en aigua i aplicats amb un pinzell. Els colors utilitzats són més o menys transparents segons la qualitat d’aigua amb la que es barreja.
L’aiguada és una tècnica de pintura molt semblant a l’aquarel·la. Es caracteritza perultilitzar u na única tonalitat en tota la imatge. La pintura s’aplica més o menys diluïda en aigua habitualment amb un pinzell.
L’origen de l’aquarel·la
Es tracta d’una tècnica molt antiga, que a Xina va començar amb l’ús del paper, poc després de l’any 100 aC, i que als països Catalans va ser introduïda pels àrabs cap al segle XII. Però en realitat els seus antecesors de l’aquarel·la són els egipcis,que van aplicar sobre el papir pintures aconseguint els primers calrobscurs.
L’aiguada va començar a practicar-se sobretot a partir de l’Edat Mitjana, moment en que la qualitat i el gruix del paper van millorar notablement.
Renaixement
El renaixement és un moviment que s’aplica a l’època artística, i per extensió cultural, que dona començament a l’Edat Moderna i que es reflecteixen els idealsdel moviment humanista que va desenvolupar-se a Europa el segle XVI.
Aquesta nova etapa va plantejar una nova forma de veure el món i l’èsser humà, l’interès per les arts, la política i les ciències, revisant el teocentrisme medieval i substituint-lo per un cert antropocentrisme.
De fet, el Renaixement trenca, conscientment, amb la tradició artística de la Edat Mitjana amb pla menyspreu. I amb lamatèixa consciència s’oposa a l’art contemporani del nord d’Europa, que segueix evolucionant des de l’art gòtic.
La pintura del Renaixement pren com a punt de partida l’afany de veritat, l’intent de representar el món com és a la realitat.





Abert Durero (21 de maig de 1471 – 6 d’abril de 1528)
És l’artista més famós del Renaixement alemany, conegut a tot el món per les seves pintures,dibuixos, hravats i escrits teòrics sobre l’art.
Quan tenia 15 anys, després d’haver-se format amb el seu pare, va entrar com a aprenent del pintor i gravador Michael Wolgemut.
El 1494 després de casar-se amb Agnes Frey va viatjar a Itàlia. Allí va realitzar aquarel·les de paisatges amb una gran minuciositat en el detall. També l’atreia molt la natura, i va realitza estudis d’animals i plantesque va plasmar en dibuixos i aquarel·les.
Obres
Aquest és el retrat de Frederic el Savi. El vestit vermellós dona un aire de serietat i ha realitzat una gran simplificació en l’ús de colors disposats sobre un fons de color bru.


La llebre es un cuadre que va pintar, ja que també com Leonardo da Vinci tambe estava interesat en la natura. Podem veure com la llebre dona una sensació de serenori tranquilitat.


Adam i Eva és una pintura de terme religios feta al oli. Els personatges estan representats amb molta més delicadesa en la seva anatomia que en els gravats que ell en un moment va fer. En aquesta pintura es pot observar més la bellesa que en altres.

Mariano Fortuny
Marià Fortuny i Marsal (Reus, 11 de juny de 1838 - Roma, 21 de novembre de 1874) fouun pintor, dibuixant i gravador català. Va ser una de les figures més excepcionals de la pintura catalana del segle XIX. Va tenir una vida breu, però va deixar una petjada molt destacada en la història de l'art.
El seu descobridor fou el seu avi, i el seu mestre. El 1852 es va traslladar a Barcelona, on va estudiar Belles Arts a l'Escola de la Llotja. Des de 1853 va assistir a classes privades de Claudi Lorenzale, quiamb Pau Milà i Fontanals.
El 1858 va obtenir una beca de la Diputació de Barcelona per ampliar estudis a Roma, amb l'obra de tendència natzarena: Berenguer III portant l'ensenya de Barcelona al Castell de Fos.
Durant l’estada a la ciutat italiana, la Diputació de Barcelona li va encarregar la documentació gràfica de la Guerra d'Àfrica, encarregant-li pintar escenes de la victòria que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS